Antena 3 CNN Actualitate Termenul limită până la care poți obține viza de flotant pentru a merge la vot: "Legea spune că trebuie"

Termenul limită până la care poți obține viza de flotant pentru a merge la vot: "Legea spune că trebuie"

Românii care vor să voteze în orașul în care locuiesc în prezent, față de cel pe care îl au declarat ca domiciliu în buletin, mai au puțin timp la dispoziție pentru a obține viza de flotant. Fără aceasta, nu se poate vota în orașul actual.

Termenul limită până la care poți obține viza de flotant pentru a merge la vot: "Legea spune că trebuie"
de Ioana Mircea    |    22 Mar 2024   •   09:41

Cei care doresc să voteze la alegerile locale în altă localitate decât cea din buletin sunt avertizați că timpul pentru a obține viza de flotant este extrem de scurt. Conform legii, pentru a vota la locale într-o altă localitate decât cea de domiciliu, viza de flotant trebuie să fie aplicată pe buletin cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua votului.

Având în vedere că alegerile locale au loc pe 9 iunie, termenul limită pentru aplicarea vizei de flotant este 5 aprilie. Cu doar două săptămâni rămase, cei interesați sunt sfătuiți să se grăbească pentru a evita pierderea dreptului de vot.

"Mai sunt două săptămâni în care pot să îşi ia viza de flotant. Dacă locuiesc în Bucureşti, dar nu au buletin de Bucureşti sau viza lor de flotant expiră, legea spune că trebuie, ca să votezi, să ai o viză de flotant cu cel puţin 60 de zile înainte de momentul votului. Termenul limită, ca să o ai deja în buletin este 5 aprilie”, a declarat primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Pentru a obține viza de flotant, este necesar să fie prezentate următoarele documente la primărie:

  • Cerere de viza de flotant completată
  • Act de identitate (carte de identitate sau pașaport)
  • Documente care atestă dreptul de folosință a locuinței (contract de închiriere, titlu de proprietate, adeverință de la proprietar)
  • Declarație pe proprie răspundere

Autoritățile locale pot solicita și alte documente, precum certificatul de naștere sau de căsătorie. Având în vedere apropierea termenului limită, este esențial ca cetățenii să acționeze rapid pentru a-și asigura dreptul de vot la alegerile locale din luna iunie.

×
Subiecte în articol: alegeri locale viza flotant
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close