Antena 3 CNN Economic Auto Proiect de lege: Punctele de amendă s-ar putea transforma în avertismente

Proiect de lege: Punctele de amendă s-ar putea transforma în avertismente

 Proiect de lege: Punctele de amendă s-ar putea transforma în avertismente
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Mar 2011   •   10:33
Punctele de amendă s-ar putea transforma în curând în avertismente. Senatorii au adoptat un proiect de lege care prevede modificarea unor prevederi din codul rutier, dar iniţiativa trebuie să mai treacă şi de Camera Deputaţilor.

Un exemplu ar fi depăşirea vitezei cu maximum 20 de kilometri pe oră. În mod normal, pentru acest lucru am fi amendaţi. Dar senatorii au votat ca prin modificarea legislaţiei, să fim doar avertizaţi.

Tot un avertisment am putea primi şi pentru nefolosirea unui sistem handsfree pentru telefon atunci când conducem, sau când nu purtăm centura de siguranţă. Iar amendă am putea primi abia după ce vom fi mai întai avertizaţi in scris.

În proiectul de lege au fost facute referiri şi la valoarea punctelor de penalizare: 2 puncte pentru folosirea incorectă a luminilor de drum, folosirea telefoanelor sau oprirea neregulamentară şi 3 puncte de penalizare pentru oprirea nejustificată pe banda de urgenţă sau nepăstrarea distanţei corespunzătoare.

Proiectul a fost adoptat miercuri de Senat dar cei care vor lua decizia finală cu noile schimbări sunt parlamentarii din Camera Deputaţilor.
 

 

×
Subiecte în articol: proiect de lege avertisment amenda
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close