Antena 3 CNN Economic Auto Uite taxa, nu e taxa! Coaliţia vrea să schimbe din nou taxa auto. Vezi care sunt modificările

Uite taxa, nu e taxa! Coaliţia vrea să schimbe din nou taxa auto. Vezi care sunt modificările

Uite taxa, nu e taxa! Coaliţia vrea să schimbe din nou taxa auto. Vezi care sunt modificările
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Ian 2012   •   11:22

Coaliţia vrea să modifice din nou taxa auto. Obligativitatea de a se plăti taxa la prima vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007 se amână pentru 2013.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus coaliţiei ca taxa auto de primă vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 să fie suspendată pentru circa un an,.
În acest interval, va fi achitată doar taxa de poluare auto, redusă cu 25%. Propunerea ar urma să fie introdusă prin ordonanţă de urgenţă.

"Ministrul a cerut reanalizarea Legii privind taxa auto şi amânarea cu aproximativ un an, până la 1 ianuarie 2013, a articolului care impune plata taxei de prima vânzare pentru maşinile înregistrate înainte de 1 ianuarie 2007. Motivul invocat a fost că, deşi noua taxă a fost anunţată cu mai multe luni în urmă, proprietarii de maşini vechi nu au înţeles complet sistemul şi nu au avut, astfel, timp suficient să îşi vândă autovehiculele. Un alt argument a fost acela că foarte multe persoane vor să vândă maşinile vechi, însă taxa pe care trebuie să o achite cumpărătorul depăşeşte de multe ori valoarea autovehiculului", au declarat surse ale Mediafax.

Borbely: Suspendarea taxei auto la prima vânzare e o decizie POLITICĂ luată într-un moment bun

Taxa de primă vânzare pentru maşinile vechi a fost introdusă la cerinţa Comisiei Europene. Noua lege a taxei auto a intrat în vigoare pe 13 ianuarie 2012. Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%.

În cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, proprietarii de maşini pot cere estituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

Taxa de poluare trebuie achitată de către cumpărător la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor. Taxa se aplică  maşinilor  înmatriculate înainte de anul 2007.

 





×
Subiecte în articol: taxa auto masina
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close