Antena 3 CNN Be EU UE a publicat, în premieră, o listă cu sute de medicamente și vaccinuri critice, pentru "evitarea penuriilor"

UE a publicat, în premieră, o listă cu sute de medicamente și vaccinuri critice, pentru "evitarea penuriilor"

Comisia Europeană a publicat, pentru prima dată o listă, de medicamente critice, în cadrul unei actualizări a legislaţiei care reglementează industria farmaceutică pentru a evita penuriile.

UE a publicat, în premieră, o listă cu sute de medicamente și vaccinuri critice, pentru "evitarea penuriilor"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    12 Dec 2023   •   18:36

”Includerea pe listă nu este un indiciu că un medicament nu va fi disponibil în viitorul apropiat. Mai degrabă indică importanţa vitală a evitării penuriilor pentru medicamentele respective”, a explicat Comisia.

Pe lista Agenţiei Europene pentru Medicamente figurează medicamente esenţiale generice, de la antibiotice simple cum ar fi amoxicilina, analgezice ca morfina sau insulina pentru tratamentul diabetului. Apar şi unele vaccinuri - printre altele, împotriva rujeolei, hepatitei B sau tetanosului.

”Lista Uniunii este întocmită pe faze, iar publicarea primei versiuni a listei Uniunii marchează încheierea primei faze. În 2024 revizuirea va continua şi se va extinde la alte medicamente autorizate în UE care nu au fost deocamdată incluse în prima versiune”, a precizat CE.

Lista completă poate fi consultată AICI.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close