Antena 3 CNN Economic Banci Băsescu atacă băncile europene: Aţi obţinut profituri uriaşe în România! Vreau să cred că nu vom fi puşi să vă plătim lăcomia!

Băsescu atacă băncile europene: Aţi obţinut profituri uriaşe în România! Vreau să cred că nu vom fi puşi să vă plătim lăcomia!

Băsescu atacă băncile europene: Aţi obţinut profituri uriaşe în România! Vreau să cred că nu vom fi puşi să vă plătim lăcomia!
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Noi 2011   •   10:55
Preşedintele Băsescu acuză băncile europene că au obţinut "profituri uriaşe" în România, iar dacă se pregătesc să o lase nefinanţată în criză este "lipsă de fair play". Prezent la un for economic, şeful statului a adăugat că speră ca România să nu fie pusă în situaţia de a plăti "lăcomia" băncilor.

"Vreau să cred că anunţul Băncii Centrale a Austriei privind scăderea fluxurilor de capital către statele din zona non-Euro a fost o eroare sau o neînţelegere a efectelor", a adăugat Traian Băsescu.

"Vreau să nu fim în situaţia de a le aduce aminte prietenilor europeni cât au condiţionat accesul României în UE de privatizarea sistemului bancar. Domnilor, aţi obţinut profituri uriaşe în România din 2000 şi până în 2009, iar azi dacă vă pregătiţi cumva să lăsaţi economia românească nefinanţată în perioadă de criză, vom considera o lipsă de fair play în relaţia cu România”, a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Vreau să cred că acest lucru nu se va întâmpla, că nu vom fi puşi ţări care am venit mai târziu în UE să plătim factura lăcomiei sistemelor bancare, a lăcomiei, a imprudenţei, a lipsei de responsabilitate de pe vremea când dădeau credite cu buletinul. S-au creat mecanisme europene de capitalizare a băncilor şi apelul meu este să apelaţi la aceste mecanisme, şi nu la sugrumarea economiei româneşti, prin diminuarea fluxurilor de capital necesare atât bugetului de stat, cât şi mai ales economiei private", a avertizat preşedintele.
 




 

×
Subiecte în articol: profit sistemul bancar privatizare
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close