Antena 3 CNN Economic Banci Măsura pe care a fost nevoită să o ia guvernul de la Madrid. Criza continuă în Spania

Măsura pe care a fost nevoită să o ia guvernul de la Madrid. Criza continuă în Spania

Măsura pe care a fost nevoită să o ia guvernul de la Madrid. Criza continuă în Spania
de O.P.    |    28 Feb 2014   •   12:38

Spania vinde 7,5% din acţiunile Bankia, a patra mare instituţie de credit a ţării, la care a preluat o participaţie de 68% în urma recapitalizării băncii în 2012.

Guvernul de la Madrid a fost nevoit să ceară ajutorul altor state din zoana euro pentru a obţine fondurile necesare consolidării sectorului bancar, afectat puternic în timnpul crizei financiare de prăbuşirea sectorului imobiliar, potrivit Bloomberg.

UBS, Deutsche Bank şi Morgan Stanley vând pachetul de acţiuni în numele Banco Financiero y de Ahorros, grupul părinte al Bankia, preluat integral de statul spaniol prin intermediul fondului de sprijinire a băncilor cu probleme, potrivit unui document transmis de UBS bursei din Madrid.

La cotaţia din închiderea şedinţei burseiere de joi, de 1,58 euro pe titlu, pachetul de acţiuni de 7,5% ar valora 1,36 miliarde de euro.

Acţiunile au fost oferite investitorilor în intervalul de preţ 1,5-1,55 euro, au declarat două surse apropiate situaţiei. Cererea este suficientă pentru achiziţia întregului pachet de acţiuni, au spus sursele.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close