Antena 3 CNN Economic Biz News Camera de Comerț și Industrie a României susține necesitatea reformării Sistemului Achizițiilor Publice

Camera de Comerț și Industrie a României susține necesitatea reformării Sistemului Achizițiilor Publice

Camera de Comerț și Industrie a României susține necesitatea reformării Sistemului Achizițiilor Publice
29 Oct 2015   •   18:47

Camera de Comerț și Industrie a României susține existența unui cadru legislativ care să încurajeze investițiile, achizițiile publice, nu să îngreuneze tot procesul. Poate, odată pentru totdeauna, achizițiile publice vor fi făcute și în funcție de calitatea serviciilor oferite, nu în funcție de valoarea contractului. O legislație simplificată este cheia pentru rezultate în ceea ce privește sistemul de achiziții publice.

De asemenea, este nevoie de personal bine instruit! Oamenii care intră în dialog cu companiile interesate să participe la licitațiile publice trebuie să știe să ofere detalii corecte, să fie prompți, să știe să răspundă la orice întrebare pentru a evita apoi blocaje pur procedurale cauzate de lipsa de informații.

Este absolut necesară dezvoltarea în mediul on-line, la nivel informațional. Companiile au nevoie de un ghid complet pe care să îl poată accesa oricând pentru informații. La fel, transparența este un factor primordial pentru coerența sistemului.

Trebuie, de asemenea să ne îndreptăm atenţia şi spre impactul asupra mediului social. Economiile realizate în urma implementării acestei strategii nu vor fi privite doar ca o mai bună folosire a banului public, ci şi ca instrumente pentru implementarea de politici în domenii precum mediul şi eficienţa energetică.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close