Antena 3 CNN Economic Imobiliare Un sat de pe coasta de sud a Marii Britanii, vândut la preţ mult mai mic decât cel al unei singure case în Londra

Un sat de pe coasta de sud a Marii Britanii, vândut la preţ mult mai mic decât cel al unei singure case în Londra

Un sat de pe coasta de sud a Marii Britanii, vândut la preţ mult mai mic decât cel al unei singure case în Londra
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
14 Aug 2014   •   21:26

Un sat întreg de pe coasta de sud a Marii Britanii a fost vândut recent pentru un preţ mult mai mic decât cel al unei singure case dintr-un cartier de lux din Londra. Cazul trage un semnal de alarmă privind diferenţele de preţuri care au apărut în ultima perioadă între Londra şi alte regiuni ale ţării.

Satul Bantham din sudul Marii Britanii a fost vândut în totalitate pentru suma de 11 milioane şi jumătate de lire sterline. Cele 12 locuinţe, terenul de golf şi plaja satului Bantham reprezintă una dintre destinaţiile de vacanţă preferate ale magnatului Richard Branson şi au inspirat-o pe scriitoarea Agatha Christie în romanele sale poliţiste.

Preţul e mult mai mic decât un apartament în cartierul londonez Mayfair, unde valoarea unei locuinţe ajunge chiar şi la 20 de milioane de lire. Tocmai de aceea autorităţile britanice speră că acest caz va atrage atenţia cu privire la diferenţele de preţuri dintre capitală şi restul ţării.

De teamă că noul proprietar va distruge vechiul sat şi că îl va transforma într-o staţiune modernă, autorităţile locale au organizat o strângere de fonduri în speranţa că vor putea cumpăra măcar plaja de lângă localitate.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close