Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Scandalul Roșia Montana | Ponta: ”Sunt vinovat că nu am reușit să îl demasc pe Cioloș

Scandalul Roșia Montana | Ponta: ”Sunt vinovat că nu am reușit să îl demasc pe Cioloș

Fostul premier Victor Ponta a vorbit la Decisiv despre scandalul Roșia Montană, după ce Dacian Cioloș l-a acuzat că ar fi principalul vinovat în acest dosar.

de Georgiana Adam    |    09 Feb 2024   •   19:00

Victor Ponta a reacționat la acuzațiile lui Dacian Cioloș, care susține că el este principalul vinovat pentru faptul că România pierde procesul de la Washington, pentru că ar fi negociat în secret cu Gold Corporation.

”Sunt vinovat că n-am reușit să-l demasc pe Cioloș ca omul care a venit la guvernare, ca să îndeplinească ceea ce a dorit Soroș. Din punct de vedere juridic, singurul care a semnat vreun document vreodată, din 1999 până azi, a fost Dacian Cioloș: includerea în patrimoniul UNESCO.

Din 1999 până azi, România a avut patru președinți și vreo 15 prim-miniștri. Singurele documente cu caracter juridic sunt cele semnate de Dacian Cioloș, în ultima sa zi de mandat, când se vota în Parlament Guvernul Grindeanu”, a declarat Victor Ponta, la Decisiv.

Acesta mai susține că, la acea vreme, Dacian Cioloș ar fi știut că prin introducerea în patrimoniul UNESCO, practic, România nu mai poate să facă acea exploatare și pierde procesul.

România va afla, vineri, decizia în procesul istoric privind Roșia Montană, în care Gold Corporation cere despăgubiri de miliarde de dolari.

Un grup de 15 experţi jurişti de la Ministerul Finanţelor şi Secretariatul General al Guvernului se va implica în gestionarea cauzelor privind reprezentarea României sau a instituţiilor publice în fata Curţii de Arbitraj Internaţionale a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) sau a unui alt tribunal arbitral internaţional.

Potrivit șefului Cancelariei primului-ministru, Alexandru-Mihai Ghigiu, Gold Corporation a solicitat României daune în valoare de 6,7 miliarde de euro, pentru că Roșia Montană a fost trecută în patrimoniul UNESCO.

 

×
Subiecte în articol: Rosia Montana Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close