Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cadavre scoase din apă de autorități, după potopul care a înecat Grecia, Turcia și Bulgaria în ultimele zile | Cel puțin 15 oameni și-au pierdut viața

Cadavre scoase din apă de autorități, după potopul care a înecat Grecia, Turcia și Bulgaria în ultimele zile | Cel puțin 15 oameni și-au pierdut viața

Mai multe state din Europa și Orientul Mijlociu se confruntă cu o situație critică, în urma inundațiilor provocate de precipitațiile masive din ultima perioadă.

Cadavre scoase din apă de autorități, după potopul care a înecat Grecia, Turcia și Bulgaria în ultimele zile | Cel puțin 15 oameni și-au pierdut viața
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Sep 2023   •   18:39

În Grecia, bilanțul morților a ajuns la patru, în timp ce pompierii au interveni pentru salvarea a peste 800 de persoane.

Bilanțul parțial a fost actualizat după ce salvatorii au recuperat cadavrul unui bărbat dintr-un pârâu din centrul țării.

Autoritățile au adăugat regiunile centrale Karditsa și Farsala pe lista zonelor cu interdicții de circulație și avertizează populația să rămână în case în multe alte zone.

În unele părți ale Greciei a căzut într-o singură zi jumătate din cantitatea anuală de precipitații.

Ploi de proporții biblice au lovit și capitala Atena. Apele au luat pe sus tot ce au întâlnit în cale.

"Prioritatea absolută a statului în acest moment este salvarea și scoaterea oamenilor din zonele afectate de vremea rea și protecția infrastructurii critice", a declarat Pavlos Marinakis, purtător de cuvânt al guvernului.

Printre cei afectați de inundații s-au aflat și 100 de turiști din țara noastră, care au rămas blocați pe un feribot, pentru că nu au putut debarca pe țărmurile inundate.

În Turcia, pompierii au descoperit cadavrul unei persoane care fusese dată dispărută marți.

Numărul victimelor inundațiilor a ajuns la șase în această țară.

Deși o mare parte din teritoriul turc este în continuare sub avertizare de ploi torențiale, autoritățile încearcă să înlăture efectele inundațiilor din ultimele zile.

În Bulgaria, peste 4.000 de turiști au fost afectați de căderile masive de apă.

Situația din Țarevo aproape că a revenit la normal, în timp ce echipele Ministerului de Interne ajută turiștii să se întoarcă acasă din locurile critice.

În total, în Grecia, Turcia și Bulgaria și-au pierdut viața 15 oameni, pe fondul fenomenelor meteo extreme.

Foto: Inundații masive în Milina, prefectura Magnisia, Grecia, 7 septembrie 2023

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close