Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 se deschide astăzi. Daniel Băluță: ”Am reușit să dăm drumul unei lucrări extrem de importante”

Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 se deschide astăzi. Daniel Băluță: ”Am reușit să dăm drumul unei lucrări extrem de importante”

Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 se deschide în mai puţin de o oră. Este proiectat pentru a fluidiza traficul în una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Capitală, dintre bulevardele Alexandru Obregia şi Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Dec 2023   •   18:51

Primii şoferi vor putea circula pe noul pasaj începând cu ora 22. Până atunci, acesta este pietonal, la cererea locuitorilor din Sectorul 4, pentru a vedea cum arată noua construcţie.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, spune că, odată cu inaugurarea acestui pasaj, se va debloca partea nouă de oraș care s-a dezvoltat către șoseaua de centură și care va fluidiza traficul aglomerat.

”Sunt extrem de fericit că astăzi am reușit să dăm drumul unei lucrări extrem de importante pentru inelul median al Capitalei, pentru că așteptările pe care le aveam astăzi sunt legat de 40.000 de mașini ce ar putea să treacă pe zi, pe acest pasaj, sumă rezultată în urma studiilor de trafic pe care noi le-am făcut.

Era necesar pentru a debloca inclusiv partea nouă de oraș ce s-a dezvoltat către șoseaua de centură, pentru că avem peste 20.000 unități locative, iar pur și simplu această zonă era blocată și sufocată de trafic.

Prin acest pasaj mizăm să fluidizăm circulația, mizăm ca viața oamenilor care trăiesc în această comunitate și timpii pe care îi obțin ceilalți șoferi să fie mult mai buni”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. 

Citește și: Acasă la Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: "Nu aş vrea niciodată să mă mut" | Interviu de Ziua Națională a României

Edilul a menționat că anul 2024 va fi unul marcat de noi proiecte care să vină în sprijinul dezvoltării infrastructurii din Sectorul 4. 

”Anul 2024 va reprezenta anul în care vom continua ceea ce am început și mă raportez aici la magistrala M2 de metrou, care va fi scoasă la licitație extinderea către comuna Berceni. Vom începe un spital, spital cu o maternitate.

De asemenea, vom începe proiectarea pentru cea mai mare lucrare din București, și anume, pentru pasajul și planșeul Unirii și vom finaliza patinoarul, din Berceni Arena și suntem mândrii că vom avea aici, în Sector 4, patinoar olimpic”, a mai adăugat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close