Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Măsuri de securitate fără precedent înainte de lansare cărții Prințului Harry | Dezvăluirile amenință să distrugă monarhia britanică

Măsuri de securitate fără precedent înainte de lansare cărții Prințului Harry | Dezvăluirile amenință să distrugă monarhia britanică

Cartea "Spare" (Rezervă) a Ducelui de Sussex este lansată oficial marți, în condiții de securitate editorială fără precedent, după ce mai multe pasaje au ajuns în presă și au provocat un scandal imens, iar prejudiciile la adresa Casei Regale din Marea Britanie abia urmează să fie cuantificate.

Măsuri de securitate fără precedent înainte de lansare cărții Prințului Harry | Dezvăluirile amenință să distrugă monarhia britanică
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2023   •   19:11

În fragmentele deja publicate, fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea a făcut dezvăluiri despre relația tumultuoasă cu membrii familiei sale dar și despre consumul de droguri, despre prima sa experiență sexuală și despre cum a fost antrenat să ucidă talibani în Afganistan.

Biograful oficial al regelui Charles crede că furia populară alimentată de acuzații privind rasismul, misoginismul și averea Casei de Windsor ar putea să ducă la scăderea dramatică a susținerii pentru regalitate.

Pe valul pasajelor publicate până acum în presa internațională, milioane de cititori și-au descoperit interesul viu față de volumul autobiografic al lui Harry.

În România s-au făcut deja peste 2.000 de precomenzi online, un record absolut pentru țara noastră.

În acest context, companiilor editoriale din întreaga Europă li s-au impus măsuri fără precedent înainte de lansare.

Editor din România: "Măsuri comparabile cu cele de la lansarea cărților Harry Potter"

"Toate editurile au fost vizate de niște măsuri de securitate extraordinare, care nu au mai fost puse în practică de la cărțile Harry Potter, de acum 10-15 ani, tocmai pentru ca cititorii să se bucure de carte fără spoilere", spune reprezentanta companiei românești care pune pe piață acest volum.

Specialiștii, istoricii și criticii literari sunt convinși că dezvăluirile Ducelui de Sussex nu vor rămâne fără urmări.

În presa internațională, Harry este acuzat că vrea să distrugă familia regală iar dezvăluirile șocante din memoriile sale nu lasă, aparent, nicio șansă de reconciliere cu Casa de Windsor.

Tocmai din acest motiv, Casa Regală britanică ar fi înființat de urgență un departament de criză, dar și-a cenzurat complet reacțiile până în prezent, în contextul în care Prințul de Wales, William, ar fi vrut să iasă la atac, dar Regele Charles s-a opus.

×
Subiecte în articol: harry Spare dezvaluiri Casa de Windsor
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close