Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum arăta Tutankhamon? Chipul faimosului faraon egiptean, reconstruit după 3.300 de ani

Cum arăta Tutankhamon? Chipul faimosului faraon egiptean, reconstruit după 3.300 de ani

Chipul Regelui Tutankhamon a fost reconstruit după 3.300 de ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2023   •   19:00

O echipă de cercetători a creat o imagine 3D care dezvăluie felul în care cel mai cunoscut faraon ar fi arătat, folosind ultimele descoperiri în domeniul reconstrucţiei digitale.

Pentru acest proiect oamenii de ştiinţă au folosit raze X ale craniului lui Tutankhamon. Trupul faraonului a fost descoperit în 1.922 de un arheolog britanic în Valea Regilor.

Descoperirea mormântului aproape intact a fost una din cele mai importante descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor.

Citeşte şi: Oamenii de știință au rezolvat misterul blestemului faraonului Tutankhamon

Cu ajutorul imaginile obţinute prin radiaţii X s-a făcut o aproximare facială - o tehnică care folosește craniul ca bază pentru a reconstrui felul în care ar fi arătat chipul unui individ în viață. S-au folosit ultimele softuri digitale în acest domeniu.

Imaginea rezultată este uimitor de asemănătoare cu cea realizată de o echipă de francezi în urmă cu câţiva ani şi care a apărut şi în documentare.

Specialiştii spun că posibilitatea ca Tutankhamon să fi arătat aşa este foarte mare. În timpul vieții sale, Tutankhamon a fost adorat ca o zeitate, urcând pe tron ​​la vârsta de nouă ani.

Avea în jur de 19 ani când a murit și este faimos pentru opulenţa mormântului în care a fost aşezat.

×
Subiecte în articol: Tutankhamon cercetatori
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close