Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Bătrâni cu dizabilități, ascunși de autorități într-o clădire în construcție din Tunari | Intervenție de salvare

Bătrâni cu dizabilități, ascunși de autorități într-o clădire în construcție din Tunari | Intervenție de salvare

În această seară, în urma unei sesizări a reprezentanților mass-media (Observator-Antena 1), polițiștii IPJ Ilfov au depistat 11 persoane vârstnice cu dizabilități într-un imobil aflat în construcţie în Tunari.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   23:22

Update 23:40. Premierul Marcel Ciolacu a fost informat de noul Cămin al Groazei, acolo unde au fost mutați cei 11 vârstnici cu dizabilități pentru a nu fi găsiți în controalele efectuate de autorități. 

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje medicale şi echipaje de poliţie. 

Urmare verificărilor, bătrânii au fost găsiți în casa aflată în construcţie care aparține unuia dintre angajaţii centrului în care erau ținuti pacienţii. 

Bătrâni cu dizabilități, ascunși de autorități într-o clădire în construcție din Tunari | Intervenție de salvare

Alarma a fost dată reprezentanților mass-media (Observator-Antena 1) de către un aparținător care a mers să-și caute copilul la unul dintre aceste cămine ale groazei.

În momentul în care nu şi-a mai găsit copilul, aparținătorul a alertat presa şi poliţia. Mai mult, vecinii din acest bloc aflat în construcție au sesizat mișcare și au anunţat la rândul lor poliția.

Citeşte şi: Situaţie dramatică la 12 cămine de bătrâni din Argeş | Ce nereguli au ieşit la iveală după controale

Potrivit surselor Antena 3 CNN, pacienţii erau la de căminul Sf Dumitru din Pipera. Centrul de acolo a fost închis pe ascuns, iar pacienţii au fost duși la un cetățean acasă ca să nu fie găsiți de autorități.

"Polițiștii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea.

Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate intr-o alta locație adecvată. Polițiștii au demarat verificări. De asemenea, IPJ Ilfov a sesizat autoritățile cu atribuții în domeniu, pentru verificări specifice", anunță ISU București-Ilfov.

Citeşte şi: Bătrâni evacuaţi de urgenţă dintr-un azil clandestin, descoperit de autorităţi în Gorj

 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close