Antena 3 CNN Externe Apocalipsa a venit pentru oamenii din Filipine. Cadavrele sunt lăsate pe străzi şi acoperite cu folii de plastic: "Suntem DISPERAŢI"

Apocalipsa a venit pentru oamenii din Filipine. Cadavrele sunt lăsate pe străzi şi acoperite cu folii de plastic: "Suntem DISPERAŢI"

Apocalipsa a venit pentru oamenii din Filipine. Cadavrele sunt lăsate pe străzi şi acoperite cu folii de plastic: "Suntem DISPERAŢI"
de O.P.    |    12 Noi 2013   •   06:36

Apocalipsa ce poartă numele de taifunul Haiyan şi-a continuat drumul devastator şi în China şi Vietnam, după ce a făcut cel puţin zece mii de morţi în Filipine.

Deşi a scăzut în intensitate şi a devenit o furtună tropicală, Haiyan nimiceşte totul în cale cu rafalele de vânt ce suflă, chiar şi acum, cu peste 120 de kilometri pe oră.

Pe străzile oraşului TACLOBAN, victimele taifunului Haiyan au fost acoperite de folii de plastic şi lăsate în plină stradă. Nu din lipsă de compasiune, ci din disperare.

Sinistraţii aşteaptă sosirea ajutoarelor.

BENIGNO AQUINO, preşedintele filipinez: "Am decretat stare de calamitate naţională pentru a accelera eforturile guvernului în misiunile de salvare, de ajutorare şi de reabilitare în provinciile afectate de taifunul Haiyan".

Marile puteri ale lumii au trimis deja ajutoare filipinezilor. Americanii şi-au mobilizat portavionul USS George Washington, iar Papa Francisc a oferit 150 de mii de dolari victimelor taifunului.

Haiyan nu s-a oprit, însă, în Filipine, ci a continuat spre Vietnam, unde a luat vieţile a cel puţin 13 oameni şi a rănit alţi 81.

Nici China nu a fost ferită de puterea nimicitoare a lui Haiyan. Nouă oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi şapte sunt daţi dispăruţi.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close