Antena 3 CNN Externe "Este singurul șarpe care m-a speriat atât de tare". Momentul în care cel mai mare piton descoperit vreodată este capturat, în Florida

"Este singurul șarpe care m-a speriat atât de tare". Momentul în care cel mai mare piton descoperit vreodată este capturat, în Florida

Cel mai mare piton birmanez, care are o lungime de aproape șase metri, a fost capturat de vânătorii de șerpi din Florida, iar întregul moment a fost filmat și publicat pe rețelele sociale.

"Este singurul șarpe care m-a speriat atât de tare". Momentul în care cel mai mare piton descoperit vreodată este capturat, în Florida
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   23:42

Pitonul care are o lungime de aproape șase metri a fost prins în Rezervația Națională Big Cypress, din sudul Floridei, luni dimineață, de către Jake Waleri, vânător din Naples și student la Universitatea de Stat din Ohio.

"Știam că suntem capabili de asta, dar nu știam că se va întâmpla. Anul trecut, eu și vărul meu am prins un șarpe care avea aproape cinci metri lungime și ne-am dat seama că ne putem descurca cu un șarpe de asemenea dimensiuni”, a spus Waleri.

Bărbatul a declarat că prinderea șarpelui a fost un vis devenit realitate, dar și "o nebunie".

"Unul dintre prietenii mei a luat o plasă și a încercat să-i prindă capul în jos, iar noi ne-am dat seama rapid că nu era o strategie câștigătoare. Este singurul șarpe care m-a speriat atât de tare, încât nu am știut ce să fac”, a declarat Waleri, care vânează șerpi din 2020.

Citește și: Ţara din Europa care oferă bonus dacă-ţi repari hainele şi încălţămintea în loc să le arunci

Reptila a fost dusă la Conservancy of Southwest Florida, acolo unde specialiștii o vor analiza atent.

Recordul anterior era de puțin peste cinci metri, fiind vorba despre un șarpe care a fost prins în apropiere de Miami, în octombrie 2020. 

"Este îngrijorător, pentru că acești șerpi devin mai mari în fiecare an”, a mai adăugat Waleri, potrivit USA Today.

×
Subiecte în articol: piton Florida
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close