Antena 3 CNN Externe China. Mii de persoane ARESTATE pentru acţiuni care au POLUAT mediul înconjurător

China. Mii de persoane ARESTATE pentru acţiuni care au POLUAT mediul înconjurător

China. Mii de persoane ARESTATE pentru acţiuni care au POLUAT mediul înconjurător
06 Iul 2015   •   15:10

Ministrul chinez al Mediului, Chen Jining, a declarat în plenul Parlamentului de la Beijing că poliţia a operat mii de arestări, în cazul unor persoane bănuite că ar fi comis activităţi infracţionale, prin care poluau mediul înconjurător.

În aceaşi operaţiune de amploare, 3400 de companii şi 3700 de şantiere au fost închise sau sancţionate pentru încălcarea normelor ecologice.

Măsurile drastice adoptate de autorităţi au fost luate pe fondul declanşării unui adevărat război împotriva gradului tot mai mare de poluare din ţară. Guvernul chinez a deblocat un fond special de peste 1,60 miliarde de dolari, prin care se încearcă controlarea şi diminuarea efectelor nocive produse de poluarea atmosferică.

Potrivit noii politici, cei care se fac vinovaţi de infracţiuni în domeniul mediului sunt pasibili de amenzi extrem de mari sau ani grei de temniţă, în funcţie de prejudiciul adus.

Potrivit OMS, şapte dintre cele mai poluate 10 oraşe ale lumii se regăsesc în China. În ultimii doi ani, 1,2 milioane de chinezi au murit, după ce în prealabil au suferit de boli cronice, provocate de poluarea din aer.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close