Antena 3 CNN Externe China vrea să deschidă "Poarta spre Iad" din ocean. Posibile descoperiri la 11.000 de metri adâncime

China vrea să deschidă "Poarta spre Iad" din ocean. Posibile descoperiri la 11.000 de metri adâncime

China plănuiește să pătrundă în scoarța terestră din ocean și astfel să deschidă "Poarta spre Iad". Oamenii de știință cred că pot fi găsite descoperiri uimitoare.

China vrea să deschidă "Poarta spre Iad" din ocean. Posibile descoperiri la 11.000 de metri adâncime
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    31 Dec 2023   •   11:18

China a mai demarat un proiect ambițios, după ce a început lucrul la o gaură de 10 km adâncime în scoarța terestră. O navă va începe să perforeze adânc fundul oceanului, pentru a ajunge la mantaua Pământului.

Zona este numită discontinuitatea Mohorovicic sau Moho, uneori chiar și „Poarta spre Iad” și se află la o adâncime de 7 km sub fundul mării, în zona vizată de China.

Citește și: Descoperire uluitoare într-un cimitir ortodox din Transilvania. Piatra funerară cu un craniu și două oase, găsită de arheologi

Cercetătorii chinezi vor trebui să ajungă în total la un punct aflat la 11 km sub nivelul mării. Pe suprafața planetei, distanța până la Moho variază între 5 și 75 de km.

Dacă proiectul se dovedește a fi un succes, acesta deschide calea spre noi descoperiri științifice. Nu este exclusă chiar găsirea de noi forme de viață. Mai mult, China ar putea descoperi, cu această ocazie și noi surse de energie, potrivit scmp.com.

×
Subiecte în articol: China Poarta spre iad Ocean
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close