Antena 3 CNN Externe Un copil de șapte ani a murit în timpul antrenamentului de judo după ce a fost trântit la pământ de 27 de ori

Un copil de șapte ani a murit în timpul antrenamentului de judo după ce a fost trântit la pământ de 27 de ori

Un băiețel de 7 ani a murit marți, după ce a suferit leziuni cerebrale severe în timpul unei clase de judo în care a fost aruncat în mod repetat la pământ pentru a i se dovedi că nu se ridică la provocarea artelor marțiale.

Un copil de șapte ani a murit în timpul antrenamentului de judo după ce a fost trântit la pământ de 27 de ori
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    01 Iul 2021   •   19:07

Copilul taiwanez, era cuplat la aparatele de sprijin al vieții în ultimele aproape 70 de zile, după incidentul din 21 aprilie, potrivit presei locale.

Marți, după ce medicii spitalului Fengyuan au informat familia băiatului că atât tensiunea arterială, cât și nivelul ritmului cardiac au scăzut, medicii au ales să-l decupleze de la aparatele de respirare, a raportat BBC.

Unchiul copilului a filmat cursul de judo din aprilie. La acea vreme, el a fost motivat să înregistreze cursul ca o dovadă pentru mama băiatului că judo-ul poate să nu fie potrivit pentru cel mic.

În filmările șocante, un coleg mai în vârstă este văzut trântind-ul pe băiat în mod repetat.

Pe măsură ce lecția continuă, copilul este auzit strigând „piciorul meu”, „capul meu” și „nu vreau!” În ciuda strigătelor sale disperate de ajutor, antrenorul său îl îndrumă să se ridice, iar colegului mai mare îi spunea să-l arunce la pământ.

Ulterior, antrenorul a renunțat să mai dea indicații și s-a dus el să-l ridice și să-l trântească singur pe băiat.

În total, băiatul a fost aruncat la pământ de 27 de ori.

Când copilul a leșinat, în cele din urmă, antrenorul - care ulterior a fost descoperit că nu deține o licență - l-a acuzat că se preface, a spus familia.

În urma antrenamentului, băiatul a suferit o hemoragie critică a creierului și a intrat în comă.

Unchiul copilului s-a simțit „teribil pentru ceea ce s-a întâmplat”, potrivit mamei băiatului.

Acesta nu a intervenit, deoarece în cultura taiwaneză este nepoliticos pentru rude să intervină impotriva profesorului care predă un curs.

Antrenorul de aproape 70 de ani a fost eliberat pe cauțiune (de 3.583 dolari) în această lună și a fost acuzat  inițial de agresiune fizică care a rezultat în rănirea gravă și de folosirea unui minor pentru a comite o crimă.

 

Acuzația se va actualiza în curând la „vătămare cauzatoare de deces”, a raportat presa locală.

×
Subiecte în articol: Taiwan
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close