Antena 3 CNN Externe Criza imigranţilor se apropie tot mai mult de România. Guvernul de la Budapesta ia în calcul folosirea armatei pentru securizarea graniţei

Criza imigranţilor se apropie tot mai mult de România. Guvernul de la Budapesta ia în calcul folosirea armatei pentru securizarea graniţei

Criza imigranţilor se apropie tot mai mult de România. Guvernul de la Budapesta ia în calcul folosirea armatei pentru securizarea graniţei
de S.T.    |    26 Aug 2015   •   10:57
Guvernul de la Budapesta examinează modalitățile prin care armata poate fi folosită pentru a contribui la securizarea graniței de sud a Ungariei, confruntată cu un val de imigranți care intră în Uniunea Europeană, a anunțat miercuri Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al guvernului ungar, transmite Reuters.

Kovacs a precizat că orice decizie de a folosi armata trebuie să se bazeze pe un vot al parlamentului, care va dezbate această chestiune săptămâna viitoare.

''Guvernul și cabinetul de securitate națională ale Ungariei au discutat despre modalitatea în care armata poate fi folosită pentru a ajuta la protejarea graniței Ungariei și a graniței Uniunii Europene'', a menționat reprezentatul executivului ungar.

Membră a spațiului Schengen de liberă circulație, Ungaria a primit deja de la începutul acestui an peste 100.000 de imigranți, mai mult decât dublul celor 43.000 primiți pe întreaga durată a anului trecut.

Conform ONU, aproape 260.000 de persoane au ajuns în Europa de la începutul anului, cel mai adesea după călătorii periculoase pe Marea Mediterană organizate de traficanți. Acești imigranți vin în cea mai mare parte din zone de conflict din Africa și Orientul Mijlociu.

×
Subiecte în articol: Ungaria imigranti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close