Antena 3 CNN Externe EASA avertizează companiile aeriene în legătură cu riscul unor posibile atacuri teroriste deasupra Pakistanului

EASA avertizează companiile aeriene în legătură cu riscul unor posibile atacuri teroriste deasupra Pakistanului

EASA avertizează companiile aeriene în legătură cu riscul unor posibile atacuri teroriste deasupra Pakistanului
Sursa foto: Foto:flightradar24.com
30 Ian 2015   •   14:29

Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană (EASA) le-a recomandat companiilor aeriene să dea dovadă de 'maximă prudenţă' în timpul survolării Pakistanului din cauza riscului unor 'posibile atacuri teroriste', au informat vineri surse din cadrul EASA, citate de AFP.

Într-un comunicat publicat la 22 ianuarie, agenţia europeană le recomandă 'maximă prudenţă' companiilor ale căror aeronave efectuează zboruri deasupra Pakistanului, cerându-le să nu zboare la o altitudine mai mică de 7.300 de metri.

Acest apel la prudenţă din partea EASA, care nu menţionează niciun risc specific de atentat, este valabil pentru zborurile interne și pentru cele cu destinaţia şi din Pakistan, ţară afectată de violenţe şi atentate.

Comunicatul EASA se bazează pe un document al Direcţiei Generale a Aviației Civile (DGAC) franceze care le cere companiilor aeriene franceze să evite survolarea teritoriului pakistanez.

 

×
Subiecte în articol: pakistan
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close