Antena 3 CNN Externe "Febra aurului" pune stăpânire pe China. Populația și Banca Centrală au adoptat comportamentul care precede o criză majoră

"Febra aurului" pune stăpânire pe China. Populația și Banca Centrală au adoptat comportamentul care precede o criză majoră

O adevărată "febră a aurului" a pus stăpânire pe China.

"Febra aurului" pune stăpânire pe China. Populația și Banca Centrală au adoptat comportamentul care precede o criză majoră
Sursa foto: hepta / DPA Images / Sven Hoppe
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2024   •   19:46

Presa internațională relatează că atât populația, cât și mediul financiar-bancar cumpără cu febrilitate metalul prețios, care a ajuns instrumentul tradițional de protecție a investițiilor și averilor în vremuri de criză.

Fenomenul are loc în contextul în care yuanul chinez și piața bursieră a statului comunist și-au redus valoarea în ultimele luni.

Practic, în prezent China a ajuns cel mai mare cumpărător cu amănuntul de aur din lume.

Inclusiv cererea de monede de aur a crescut în 2023, cu aproape 16%.

Popular Bank of China, PBOC, instituția centrală responsabilă cu politicile monetare în țară, și-a crescut, la rândul său, rezervele de aur cu 225 de tone.

Citește și: China atinge o nouă culme a clonării de produse! O machetă a navei amiral a Marinei americane, vizibilă din satelit

PBOC a implementat, de asemenea, măsuri menite să faciliteze conversia în aur a numerarului din depozitele bancare.

Febra aurului ar putea avea legătură cu degradarea dolarului, ca monedă globală de tranzacționare. 

Agențiile Standard and Poor’s și Fitch au retrogradat ratingul datoriei Statelor Unite, pe fondul unui deficit bugetar în creștere vertiginoasă.

Sunt destui investitori care cred că economia SUA, piața de capital, sistemul bancar și moneda americană se află, toate, pe o bază solidă.

Însă dacă aceste prognoze se dovedesc false, investitorii își vor fi dorit ca portofoliul lor să fi fost unul diversificat, inclusiv cu plasamente în aur, notează presa internațională.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close