Antena 3 CNN Externe Un finlandez și-a detonat mașina Tesla cu un manechin al lui Elon Musk înăuntru, în semn de protest față de costul bateriei

Un finlandez și-a detonat mașina Tesla cu un manechin al lui Elon Musk înăuntru, în semn de protest față de costul bateriei

Un proprietar finlandez nemulțumit de Tesla și-a detonat vehiculul electric, pentru a protesta împotriva costului înlocuirii bateriei. Înăuntru a plasat și un manechin al fondatorului Tesla, Elon Musk.

Un finlandez și-a detonat mașina Tesla cu un manechin al lui Elon Musk înăuntru, în semn de protest față de costul bateriei
Sursa foto: Facebook/ Pommipuisto & Pommijätkät
de Cerasela Stafie    |    23 Dec 2021   •   20:11

Tuomas Katainen și-a aruncat în aer mașina Tesla, folosind aproximativ 30 de kilograme de dinamită, după ce bateria sa defectat. Înlocuirea acesteia l-ar fi costat în jur de 22.000 de dolari

Tânărul nu a vrut să facă o asemenea investiție, așa că a contactat o echipă de YouTube-ri specializați în astfel de operațiuni.

În prezent, modelul Tesla S din 2012, cel pe care bărbatul l-a distrus, se vinde cu prețuri începând de la 100.000 de dolari.

Tesla și Musk s-au confruntat cu un val de plângeri cu privire la costul înlocuirii unei baterii, garajele terțe furnizând înlocuiri pentru un sfert din cost.

Imaginile îi arată pe vloggeri care leagă motorul cu bețișoare de dinamită înainte ca Tuomas să apese un buton și să arunce mașina în bucăți.

Explozibilii au fost atașați de mașină pe un teren accidentat și înzăpezit din Finlanda. YouTuberii au atașat camere de înaltă definiție pe mașină pentru a surprinde explozia în toată splendoarea ei și din cât mai multe unghiuri, scrie Daily Mail.

O minge de foc uriașă a cuprins motorul în timp ce acesta a transformat în bucăți minuscule, detonația fiind întâmpinată cu urale din partea lui Tuomas și a celorlalți spectatori.

„Când am cumpărat Tesla, primii 1.500 de km au fost drăguți, a fost o mașină excelentă până acum. Codul de eroare a intrat, așa că am comandat unui camion de remorcare să-mi ia mașina într-un service”, a povestit proprietarul.

”Mașina a fost cam o lună în atelierul unui dealer Tesla, iar, în cele din urmă, am primit un telefon și mi s-a spus că nu se poate face nimic pentru mașina mea, singura opțiune este să schimb bateria. Costul ar fi de cel puțin 20.000 de euro, iar permisiunea pentru operațiune trebuie cerută de la Tesla”, a adăugat acesta, menționând și că ”le-am spus că voi detona toată mașina pentru că se pare că nu există nicio garanție sau ceva”

×
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close