Antena 3 CNN Externe Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer. Palatul Buckingham a făcut anunțul

Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer. Palatul Buckingham a făcut anunțul

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat luni Palatul Buckingham într-un comunicat.

de Georgiana Adam    |    05 Feb 2024   •   20:17

O sursă regală a precizat că nu este vorba de cancer de prostată, așa cum unii ar putea să presupună "incorect" în urma diagnosticului său separat de prostată.

Regele Charles a fost externat dintr-un spital din Londra la 29 ianuarie 2024, după ce a urmat un tratament pentru o prostată mărită. Regele a petrecut trei nopți la London Clinic - un spital privat de lângă Regent's Park - și s-a spus anterior că "se simte bine" în urma procedurii pentru prostată.

Citește și: Prințesa de Wales, Kate Middleton, a fost operată la un spital din Londra și va rămâne internată cel puțin 10 zile

Sursa regală a adăugat că regele s-a întors de la Sandringham, Anglia, luni dimineață, pentru a începe tratamentul ambulatoriu la Londra.

"În timpul recentei proceduri spitalicești a regelui pentru prostata mărită, a fost observată o problemă îngrijorătoare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer.

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice. Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări imagini cu regele Charles al III-lea

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția lor rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice complete.

Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, se arată în declarația integrală a Palatului Buckingham.

Liderii britanici reacționează la diagnosticul de cancer al Regelui Charles

Liderii din Marea Britanie i-au transmis regelui Charles al III-lea urări de bine, după ce Palatul Buckingham a anunțat luni că regele a fost diagnosticat cu cancer.

Premierul britanic Rishi Sunak a postat luni seară pe rețelele de socializare: "Îi doresc Majestății Sale o recuperare completă și rapidă. Nu mă îndoiesc că își va reveni în cel mai scurt timp și știu că întreaga țară îi va dori binele".

Liderul Partidului Laburist din opoziție, Kier Starmer, a postat și el pe X: "În numele Partidului Laburist, îi urez Majestății Sale toate cele bune pentru recuperarea sa. Așteptăm cu nerăbdare să se însănătoșească rapid”.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a lăsat o scrisoare secretă, ascunsă într-un seif, care nu poate fi deschisă 63 de ani

Premierul Țării Galilor, Mark Drakeford, a postat pe X: "Sunt întristat să aud vestea că Majestatea Sa Regele Carol al III-lea se confruntă cu noi probleme de sănătate. Gândurile mele și ale oamenilor din Țara Galilor vor fi alături de el și de familia sa în această seară. Îi transmit cele mai bune urări, în timp ce începe tratamentul pentru o recuperare completă și rapidă".

Premierul Scoției, Humza Yousaf, a postat: "Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de Majestatea Sa, Regele. Îi urez tot ce este mai bun pentru o recuperare rapidă și revenirea la viața publică. Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către Majestatea Sa Regina și către ceilalți membri ai familiei regale în ceea ce știu că va fi un moment îngrijorător pentru ei toți."

×
Subiecte în articol: cancer Regele Charles al III-lea
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close