Antena 3 CNN Externe El este atacatorul din Serbia! Cuvântul repetat de sute de ori în momentul arestării sale

El este atacatorul din Serbia! Cuvântul repetat de sute de ori în momentul arestării sale

Tânărul de 21 de ani care a ucis 8 persoane în Serbia și a rănit grav alte 13 a fost arestat. Antena 3 a prezentat primele imagini din timpul arestării.

El este atacatorul din Serbia! Cuvântul repetat de sute de ori în momentul arestării sale
Sursa foto: Ministerul de Interne sârb
de Laura Dinu    |    05 Mai 2023   •   13:20

Sute de polițiști din Serbia l-au căutat toată noaptea pe tânărul de 21 de ani care a împuşcat mortal 8 oameni şi a rănit alţi 13. Este al doilea atac armat sângeros care cutremură ţara, după masacrul de la şcoala din Belgrad. 

Acesta a fost arestat în această dimineață, la aproximativ 100 de kilometri de locul atacului.

Din primele informații, conflictul ar fi izbucnit noaptea trecută, în curtea unei școli. Atacatorul s-a certat cu câțiva tineri, a mers acasă, de unde a luat arma tatălui său care este colonel în armata sârbă, s-a întors la locul conflictului, a tras în cei cu care se certase, după care și-a continuat drumul și a folosit arma pentru a ucide și a răni alți oameni, din alte două sate. 

Citește și: Încă un atac armat în Serbia! Opt morți şi 13 răniți, din care 7 sunt în stare critică | Atacatorul a fost prins

Printre victime se află un polițist care ar fi încercat să îl oprească pe tânăr, dar și sora acestuia.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat în cadrul unei conferințe că ucigașul din Mladenovac a repetat un cuvânt în timpul arestării sale: „dispreț”. Asta ar fi spus tânărul de sute de ori în momentul în care a fost arestat.  

Președintele a mai adăugat că ucigașul arestat purta un tricou cu simboluri naziste. 

Mai mult decât atât, acesta a declarat că sunt 13 zile critice după împușcăturile în masă și că va fi mai multă poliție pe străzi, dar că nu este nevoie să se introducă starea de urgență. 

”După aceea, ne întoarcem la viața normală, dar nu uităm niciodată sacrificiul teribil pe care l-am făcut. Nu avem nevoie de arme, ci de cunoștințe pentru viitor și avem nevoie de copii vii, nu morți”, a conchis el, potrivit novosti.rs.

 

×
Subiecte în articol: Serbia atac armat
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close