Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un ameninţă că va cuceri Coreea de Sud în 7 zile: "2015 este anul marelui război de reunificare"

Kim Jong-un ameninţă că va cuceri Coreea de Sud în 7 zile: "2015 este anul marelui război de reunificare"

Kim Jong-un ameninţă că va cuceri Coreea de Sud în 7 zile: "2015 este anul marelui război de reunificare"
08 Ian 2015   •   14:16

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a aprobat o schiţă asimetrică de invadare şi cucerire a teritoriului sud-coreean, într-un interval de doar şapte zile.
Potrivit oficialilor de la Phenian, vecinii de la sud vor fi învinşi într-o singură săptămână, iar rapiditatea manevrelor nu ar da Statelor Unite oportunitatea să se implice în conflict.

Kim Jong-un a ordonat comadanţilor săi militari să pună la punct un plan operativ pentru unităţile din întreaga ţară şi să demareze antrenamente specifice în conformitate cu dispoziţiile sale.
Potrivit surselor locale, autorităţile de la Phenian au declarat anul 2015 ca fiind "anul marelui război de reunificare".

Strategia propusă încă din 2012 prevede un război neconvenţional, unde armele nucleare vor putea fi folosite.

Cu câteva zile în urmă, liderul de la Phenian i-a transmis o scrisoare văduvei fostului preşedinte sud-coreean, Lee Hee-ho, în care îşi exprima speranţa că cele două state vor redeveni în curând o singură ţară "mare şi puternică".

În tot acest context, lăsând la o parte propaganda specifică nord-coreenilor, autorităţile de la Seul au declarat că au deja mai multe planuri de combatere a unei eventuale invazii.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord coreea de sud phenian
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close