Antena 3 CNN Externe MAE anunţă activarea Celulei de criză la nivelul ministerului ca urmare a violenţelor din Israel şi Fâşia Gaza

MAE anunţă activarea Celulei de criză la nivelul ministerului ca urmare a violenţelor din Israel şi Fâşia Gaza

MAE anunţă activarea Celulei de criză la nivelul ministerului ca urmare a violenţelor din Israel şi Fâşia Gaza
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de S.T.    |    16 Noi 2012   •   19:42

MAE anunţă, vineri după-amiază, activarea Celulei de criză la nivelul ministerului ca urmare a violenţelor din Israel şi Faşia Gaza, aceasta urmând să gestioneze "adecvarea formelor de asistenţă consulară pentru cetăţenii români, la situaţia concretă, inclusiv din perspectiva unei eventuale părăsiri a zonei".

 "Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu atenţie evoluţiile din Israel şi Fâşia Gaza. Având în vedere deteriorarea situaţiei, la nivelul instituţiei, a fost activată Celula de criză, coordonată de secretarul general al MAE. Celula de criză gestionează adecvarea formelor de asistenţă consulară pentru cetăţenii români, la situaţia concretă, inclusiv din perspectiva unei eventuale părăsiri a zonei", se arată într-un comunicat al MAE, citat de Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români, "în contextul escaladării crizei recente şi deteriorării situaţiei de securitate", să contacteze Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah pentru a-şi înregistra prezenţa şi a transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.


"Ca primă măsură, MAE a decis trimiterea de urgenţă a unor echipe consulare, dotate cu mijloace mobile de acordare a asistenţei consulare, la misiunile diplomatice din zonă.
Cei afectaţi de actuala situaţie din Fâşia Gaza pot contacta 24/24:

  • +40213192137 - Departamentului Consular din MAE, e-mail: [email protected];
  • +97222401025, fax: +9722.240.10.26 – Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah, e-mail: [email protected];
  • +972545643279 – Ambasada României la Tel Aviv, e-mail: [email protected].

  • Ministerul Afacerilor Externe a precizat anterior că este îngrijorat de escaladarea violenţelor în Israel şi Fâşia Gaza şi exprimă compasiune pentru victimele înregistrate de ambele părţi.

    Totodată, MAE speră că agresiunea militară a Hamas va înceta, că ambele părţi se vor abţine de la escaladarea conflictului şi vor da dovadă de reţinere.

    Violenţele au escaladat în Gaza şi sudul Israelului după ce armata israeliană l-a ucis, miercuri, pe liderul aripii militare a Hamas.

    Citeşte şi:
    FOTOREPORTAJ cu măcelul din Fâşia Gaza. O nouă rachetă cade în mare. 20 de palestinieni şi 3 israelieni, morţi
    .

    ×
    Parteneri
    Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
    x close