Antena 3 CNN Externe România şi alte 17 state, printre care şi SUA, au semnat o declaraţie comună prin care solicită eliberarea imediată a ostaticilor din Gaza

România şi alte 17 state, printre care şi SUA, au semnat o declaraţie comună prin care solicită eliberarea imediată a ostaticilor din Gaza

Prin semnarea acestei declarații comune, România și alte 17 state cer eliberarea imediată a tuturor ostaticilor ținuți de Hamas în Gaza de peste 200 de zile.

România şi alte 17 state, printre care şi SUA, au semnat o declaraţie comună prin care solicită eliberarea imediată a ostaticilor din Gaza
Sursa foto: hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Ştefan Petrică    |    25 Apr 2024   •   16:55

Statele Unite, Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Spania, Thailanda și Regatul Unit solicită eliberarea ostaticilor ținuți in Gaza.

Printre aceștia, se află și propriii noștri cetățeni, informează Administrația Prezidențială.

"Soarta ostaticilor și a populației civile din Gaza, care sunt protejate prin dreptul internațional, este o preocupare internațională”, mai indică sursa citată.

"Subliniem că acordul propus pentru eliberarea ostaticilor ar aduce o încetare a focului imediată și prelungită în Gaza, care ar facilita o creștere a asistenței umanitare suplimentare necesare care va fi livrată în toată Gaza, și ar duce la încheierea credibilă a ostilităților.

Locuitorii din Gaza vor putea să se întoarcă la casele și pământurile lor, cu pregătiri în prealabil pentru a li se asigura adăpost și provizii umanitare”, arată declarația comună a celor 18 țări.

Potrivit documentului, statele semnatare susțin "cu tărie actualele eforturi de mediere pentru a aduce acasă cetățenii noștri”.

"Reiterăm apelul către Hamas să elibereze ostaticii și să punem capăt acestei crize, astfel încât să ne putem concentra cu toții pe eforturile noastre comune de a aduce pacea și stabilitatea în regiune”, conchide sursa menționată, potrivit The White House.

×
Subiecte în articol: România SUA declarație comună ostatici Gaza
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close