Antena 3 CNN Externe Scriitoarea de romane polițiste Anne Perry a murit după o viaţă tumultoasă

Scriitoarea de romane polițiste Anne Perry a murit după o viaţă tumultoasă

Scriitoarea de romane polițiste Anne Perry, care a contribuit la uciderea mamei prietenei sale în adolescență, a murit la vârsta de 84 de ani.

Scriitoarea de romane polițiste Anne Perry a murit după o viaţă tumultoasă
Sursa foto: Facebook I Anne Perry
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   16:43

Scriitoarea Anne Perry a făcut cinci ani de închisoare de la vârsta de 15 ani pentru că a omorât-o în bătaie pe Honorah Mary Parker, mama prietenei ei din adolescență.

Anne Perry a murit joi într-un spital din Los Angeles, a confirmat agentul ei.

Ea era într-o stare precară de câteva luni, după ce a suferit un atac de cord în decembrie.

Autoarea a fost sursa de inspirație pentru filmul "Heavenly Creatures”, realizat de Peter Jackson în 1994, în care a jucat Kate Winslet.

Citește șiA murit Virginia Zeani. Celebra soprană avea 97 de ani

În momentul în care Anne Perry a ucis-o în bătaie pe mama celei mai bune prietene, era cunoscută sub numele de Juliet Hulme, adoptând mai târziu numele Anne Perry ca pseudonim pentru cariera sa de scriitoare.

Aceasta a făcut cinci ani de închisoare de la vârsta de 15 ani pentru că a omorât-o în bătaie pe Honorah Mary Parker, mama prietenei ei din adolescență.

Crima a avut loc în Christchurch, Noua Zeelandă, în 1954, și a fost pusă la cale de Perry și de prietena ei Pauline Parker, fiica victimei.

Detaliile au fost descoperite ulterior în jurnalele găsite de poliție.

Honorah Mary Parker a murit după ce a fost lovită cu o cărămidă de aproximativ 20 de ori.

Când cazul a ajuns în instanță, tribunalul a auzit că cele două fete au pus la cale crima în încercarea de a evita să fie separate atunci când părinții lui Parker, în vârstă de 16 ani, plănuiau să o trimită în străinătate.

Întrucât ambele aveau sub 18 ani, fetele erau prea tinere pentru pedeapsa cu moartea și, în schimb, au fost trimise la închisoare.

Perry s-a născut în Blackheath, Londra, în octombrie 1938, și s-a mutat mai întâi în Bahamas, la vârsta de opt ani, înainte de a se stabili în Noua Zeelandă.

Ea a declarat pe site-ul său că, în copilărie, a fost dată în plasament familial din cauza unei boli și, ca urmare, a lipsit mult de la școală.

După ce a fost eliberată din închisoare, Perry a părăsit Noua Zeelandă pentru a se întoarce în Marea Britanie și a lucrat pentru scurt timp ca însoțitoare de bord.

Ulterior, ea a devenit mormonă și s-a stabilit în Portmahomack, un mic sat scoțian. Primul ei roman, The Cater Street Hangman, a fost publicat în 1979.

Ea a continuat să scrie o serie de romane din mai multe serii, care s-au vândut în total în 25 de milioane de exemplare în întreaga lume.

×
Subiecte în articol: Anne Perry scriitoare a murit los angeles
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close