Antena 3 CNN Externe Statele Unite amenință Coreea de Nord cu un „răspuns masiv” la orice atac

Statele Unite amenință Coreea de Nord cu un „răspuns masiv” la orice atac

Statele Unite amenință Coreea de Nord cu un „răspuns masiv” la orice atac
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    04 Sep 2017   •   08:22

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a ameninţat cu o „reacţie militară masivă” la orice atac asupra Statelor Unite sau a aliaţilor săi din partea Coreei de Nord, după ce Phenianul a efectuat cel mai puternic test nuclear de până acum, relatează site-ul BBC News.

„Orice ameninţare la adresa Statelor Unite sau a teritoriilor sale, inclusiv a Guamului sau a aliaţilor noştri, va fi întâmpinată cu un răspuns militar masiv, un răspuns atât eficient, cât şi copleşitor. Washingtonul nu căuta anihilarea totală a unei ţări, în acest caz Coreea de Nord. Dar aşa cum am spus, avem multe opţiuni pentru a face acest lucru”, a declarat Mattis.

Comentariile şefului de la Pentagon vin după un briefing de securitate naţională cu preşedintele Donald Trump, în legătură cu ultimul test nuclear efectuat de către Phenian.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord phenian test nuclear
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close