Antena 3 CNN Externe Un oficial CONFIRMĂ programul nuclear nord-coreean: Un nou test nuclear, CURÂND!

Un oficial CONFIRMĂ programul nuclear nord-coreean: Un nou test nuclear, CURÂND!

Un oficial CONFIRMĂ programul nuclear nord-coreean: Un nou test nuclear, CURÂND!
Sursa foto: Foto: 3news.co.nz
24 Apr 2012   •   15:14

Coreea de Nord este la un pas de încheia pregătirile pentru cel de-al treilea test nuclear, a declarat o sursă importantă din anturajul Phenianului şi al administraţiei de la Beijing, informează Reuters.

Izolată şi copleşită de sărăcirea poporului, Coreea de Nord a ratat şansa de a stabili relaţii strânse cu Statele Unite odată cu lansarea în spaţiu a rachetei Unha-3, în 13 aprilie, operaţiune transformată în fiasco la 150 de kilometri altitudine, în acea dimineaţă.

Intenţia nord-coreenilor a fost condamnată sever de Statele Unite şi de aliaţii lor din regiune, Japonia şi Coreea de Sud, care avertizaseră regimul de la Phenian să renunţe la astfel de operaţiuni.

După cele două teste nucleare din 2006 şi 2009, Coreea de Nord pare să fi încheiat pregătirile pentru un al treilea test nuclear, care ar putea avea loc în cel mult două săptămâni, potrivit cotidianului sud-coreean Chosun Ilbo.

"Curând. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri" a declarat un oficial în momentul în care a fost întrebat cu privire la intenţiile nord-coreenilor de a demara un test nuclear.

Informaţia este extrem de importantă. Este pentru prima dată când un înalt oficial confirmă testele nucleare efectuate de Phenian, notează Reuters.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close