Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Jean-Claude Juncker a stârnit furia Ungariei, după declarațiile referitoare la sărbătoarea de 1 Decembrie

Jean-Claude Juncker a stârnit furia Ungariei, după declarațiile referitoare la sărbătoarea de 1 Decembrie

Jean-Claude Juncker a stârnit furia Ungariei, după declarațiile referitoare la sărbătoarea de 1 Decembrie
28 Oct 2018   •   10:32

Declaraţiile făcute marţi de Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean Claude-Juncker, referitoare la ziua de 1 Decembrie, inflamează spiritele în Ungaria. Potrivit politicienilor maghiari, citaţi de cotidianul de limbă maghiară transilvănean Krónika, afirmaţiile lui Juncker demonstrează că politicianul luxemburghez este nepotrivit pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, informează agenţia MTI, potrivit B1.

În discursul său ţinut marţi, in Parlamentul European, în prezenţa preşedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, şeful CE a declarat că ziua de 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri, nu este o sărbătoare doar a României, ci şi a întregii Europe.
“Aşadar, în această zi sărbătorim împreună un mare eveniment istoric, care este important atât pentru Romania, cât şi pentru Europa”, a spus Juncker, potrivit ziarului Krónika.

“Nouă, politicienilor maghiari, nu trebuie să ne pară rău că am spus încă din primul moment că este inapt şi că ne-am luptat cu toate mijloacele împotriva punctelor sale de vedere inacceptabile. Este dreptul său să sărbătorească împreună cu România Centenarul, cu condiţia să nu încerce să-l impună şi altora. (…) În luna mai a anului viitor, va înceta, în sfârşit, mandatul domnului Juncker. Noi, maghiarii acest lucru îl vom sărbători, pentru asta vom deschide şampanie”, a spus Zsolt Németh, conform cotidianului Krónika.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close