x close

Fii alături de noi!

Atenţie la ce postezi pe internet! Planurile Google, Microsoft şi Facebook

de 14 Feb 2016   •   13:14
Atenţie la ce postezi pe internet! Planurile Google, Microsoft şi Facebook 106
 Google, Facebook şi Microsoft vor să ducă monitorizarea şi controlul informaţiei pe internet la un nivel demn de Big Brother. Cele trei companii au lansat noi sisteme software care adună informaţii mult mai exacte şi relevante despre activităţile şi comportamentul utilizatorilor. Acestea vor înlocui cookies-urile, micile secvenţe de soft utilizate în publicitate pentru a aduna date despre utilizatori şi a afişa, astfel, reclame targetate.

Sistemele de monitorizare cu iz de Big Brother sunt mai eficiente decat cookie-urile: companiile vor putea aduna informaţii mai exacte şi relevante despre activităţile şi comportamentul utilizatorilor, relatează GadgetReport.ro. Microsoft a anunţat, recent, că va oferi partenerilor din publicitate posibilitatea de a urmări activitatile online ale utilizatorilor de aplicaţii.

Sistemul presupune distribuirea de numere unice de identificare pentru fiecare utilizator, prin intermediul cărora vor fi adunate informaţii despre activităţile şi comportamentul lor, inclusiv în interiorul aplicaţiilor.

Compania va putea astfel să construiască, pentru industria de publicitate, pachete de informaţie despre utilizatorii săi pe categorii demografice – spre exemplu, pentru amatori de jocuri video sub 40 de ani care urmăresc atent informaţiile din sport. Şi Google a lansat un sistem cu un cod unic de identificare pentru fiecare utilizator. 

Citeşte continuarea pe GadgetReport.ro


poza

Actualitate

Mircea Badea: Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate

„Mi se pare foarte important să nu existe dublu standard în societate”, a spus Mircea Badea referitor la scandalul de plagiat al Codruței Kovesi. „Eu personal, cetățean al acestei țări, r...

28 Sep 2016  •  00:44

poza

Show

Salman Khan a făcut o cerere în căsătorie pe scenă. Dar nu pentru Iulia Vântur

Salman Khan și Iulia Vântur ar urma să se căsătorească pe 18 noiembrie, dar cu circa o lună înainte de acest eveniment, actorul a făcut o nouă cerere în căsătorie. De data aceasta este vorba...

27 Sep 2016  •  22:13

sati