x close

Fii alături de noi!

Atenţie la ce postezi pe internet! Planurile Google, Microsoft şi Facebook

de 14 Feb 2016   •   13:14
Atenţie la ce postezi pe internet! Planurile Google, Microsoft şi Facebook 106
 Google, Facebook şi Microsoft vor să ducă monitorizarea şi controlul informaţiei pe internet la un nivel demn de Big Brother. Cele trei companii au lansat noi sisteme software care adună informaţii mult mai exacte şi relevante despre activităţile şi comportamentul utilizatorilor. Acestea vor înlocui cookies-urile, micile secvenţe de soft utilizate în publicitate pentru a aduna date despre utilizatori şi a afişa, astfel, reclame targetate.

Sistemele de monitorizare cu iz de Big Brother sunt mai eficiente decat cookie-urile: companiile vor putea aduna informaţii mai exacte şi relevante despre activităţile şi comportamentul utilizatorilor, relatează GadgetReport.ro. Microsoft a anunţat, recent, că va oferi partenerilor din publicitate posibilitatea de a urmări activitatile online ale utilizatorilor de aplicaţii.

Sistemul presupune distribuirea de numere unice de identificare pentru fiecare utilizator, prin intermediul cărora vor fi adunate informaţii despre activităţile şi comportamentul lor, inclusiv în interiorul aplicaţiilor.

Compania va putea astfel să construiască, pentru industria de publicitate, pachete de informaţie despre utilizatorii săi pe categorii demografice – spre exemplu, pentru amatori de jocuri video sub 40 de ani care urmăresc atent informaţiile din sport. Şi Google a lansat un sistem cu un cod unic de identificare pentru fiecare utilizator. 

Citeşte continuarea pe GadgetReport.ro


În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Adrian Cristea a uitat-o total pe Bianca Drăguşanu. S-a întors în braţele primei iubite

Adrian Cristea şi Bianca Drăguşanu au avut una dintre relaţiile cu năbădăi. După multe împăcări şi certuri, cei doi par să-şi fi găsit în sfârşit liniştea departe unul de celălalat.

28 Iun 2016  •  22:48

sati