Antena 3 CNN High Tech Elon Musk are de gând să schimbe platforma X! Miliardarul vrea să o transforme în bancă: "Dacă implică bani, va fi pe platforma noastră"

Elon Musk are de gând să schimbe platforma X! Miliardarul vrea să o transforme în bancă: "Dacă implică bani, va fi pe platforma noastră"

Elon Musk, proprietarul X (fostul Twitter), vrea să introducă anumite caracteristici financiare în platformă, până la sfârșitul anului 2024, aceasta devenind practic o bancă.

Elon Musk are de gând să schimbe platforma X! Miliardarul vrea să o transforme în bancă: "Dacă implică bani, va fi pe platforma noastră"
Sursa foto: hepta
de Roxana Mihăiescu    |    30 Oct 2023   •   13:25

Miliardarul le-a prezentat angajaților viziunea sa pentru X. Potrivit declarațiilor, miliardarul urmărește să creeze o platformă prin care persoanele fizice să își poată gestiona situația financiară, fără a avea nevoie de un cont bancar tradțional.

”Dacă implică bani, va fi pe platforma noastră. Bani sau valori mobiliare sau orice altceva. Deci, nu este doar de genul  'trimite 20 de dolari prietenului meu '. Vorbesc despre, de exemplu, a nu mai avea nevoie de un cont bancar”, le-ar fi spus Musk angajaților săi, în timpul unei ședințe, notează Business Insider. 

Elon Musk ar vrea ca această măsură să fie implementată până la sfârșitul anului 2024. El a mai adăugat că proiectul a fost gândit încă din anul 2000.

„M-ar da pe spate dacă nu am avea acest lucru implementat până la sfârșitul anului viitor”, a mai adăugat miliardarul.

Foaia de parcurs a produsului X/PayPal a fost scrisă de mine și de David Sacks, de fapt, în iulie 2000. Și, dintr-un motiv oarecare, PayPal, odată ce a devenit eBay, nu numai că nu a implementat restul listei, dar, de fapt, a dat înapoi o grămadă de caracteristici cheie, ceea ce este o nebunie”, a adăugat Musk.

Citește și: Elon Musk spune că Starlink va sprijini legăturile de internet în Gaza

Practic, împrumuturile, cardurile de debit, economiile - precum și capacitatea utilizatorilor de a-și trimite bani unii altora, indiferent de locul în care se află - ar putea să devină funcții active pe platforma X.

X ar urma să obțină licență bancară

Platforma a urmărit în mod agresiv obținerea de licențe în Statele Unite pentru a oferi servicii bancare și de transfer de bani. 

Elon Musk vrea să implementeze strategia aplicației WeChat din China, acolo unde utilizatorii pot accesa servicii de plată și o serie de alte funcții, inclusiv jocuri și crearea de noi conexiuni, pe lângă funcțiile de chat, potrivit sursei citate.

×
Subiecte în articol: Elon Musk platforma X schimbari
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close