Antena 3 CNN High Tech ”Envirosearch.org ”, un nou motor de căutare ce contribuie la finanţarea proiectelor verzi

”Envirosearch.org ”, un nou motor de căutare ce contribuie la finanţarea proiectelor verzi

”Envirosearch.org ”, un nou motor de căutare ce contribuie la finanţarea proiectelor verzi
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
04 Mar 2011   •   14:26

Organizaţia Carbonfund.org a lansat www.envirosearch.org, un motor de căutare ecofriendly, anunţă publicaţia The Independent.

Motorul de căutare funcţionează prin Bing şi găzduieşte reclame furnizate de Yahoo!. Veniturile generate de aceste reclame vor fi donate de Carbonfund.org pentru proiecte de mediu din întreaga lume, printre care Iniţiativa de Reîmpădurire din Haiti şi India Mangrove Project.

Organizaţia Carbonfund.org susţine o treime din proiectele de energie regenerabilă şi de împădurire din lume.

Natura verde a instrumentului nu pare să influenţeze în vreun fel căutarile. Spre exemplu, tastând "BP" pe www.envirosearch.org veţi găsi pagina oficială a companiei petroliere în topul rezultatelor şi nu informaţii legate de catastrofa din Golful Mexic, deci aceleaşi rezultate oferite de www.bing.com.

Motor verde şi de la Google

Motoarele ”verzi” de căutare există de mai mulţi ani, iar popularitatea lor este în creştere. Unul dintre cele mai importante este cel oferit de Google, www.carbonneutralsearch.co.uk, care cumpără certificate de carbon pentru a-şi neutraliza amprenta de carbon.

Iniţiatorii motorului de căutare www.gigablast.com susţin că 90% din energia consumată este eoliană, în timp ce motorul găzduit Yahoo!, www.goodsearch.com, permite utilizatorilor să aleagă proiectele ce vor fi finanţate cu 0,01 dolari pentru fiecare utilizator.

Citiţi mai mult pe green-report.ro.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close