Antena 3 CNN High Tech Facebook refuză să dea jos o pagină care deconspiră maşini sub acoperire ale poliţiei australiene

Facebook refuză să dea jos o pagină care deconspiră maşini sub acoperire ale poliţiei australiene

Facebook refuză să dea jos o pagină care deconspiră maşini sub acoperire ale poliţiei australiene
de N.B.    |    22 Oct 2012   •   15:19

Facebook a refuzat cererea poliţiei australiene de a închide o pagină care prezintă fotografii cu maşini nemarcate ale poliţiei şi amplasarea acestora, informează The Telegraph.

Conform poliţiei, pagina, care include numere de înmatriculare şi amplasarea maşinilor nemarcate ale poliţiei în statul Victoria, este folosită de grupări implicate în traficul de droguri şi persoane care se ocupă ilegalităţi. Pagina a fost creată pe 1 septembrie şi are deja peste 25.000 de abonaţi.

Conform raporturilor poliţiei din Victoria, Facebook a refuzat să dea jos pagina, argumentând că nu îşi poate obliga utilizatorii să nu posteze imagini fotografiate într-o zonă publică.

Reprezentanţii legali ai poliţiei susţin că Facebook ar trebui să fie trasă la răspundere pentru conţinutul periculos postat pe acea pagină.

"Pagina este extrem de iresponsabilă şi poate pune în pericol operaţiunile sub acoperire sau chiar vieţile oamenilor care sunt implicaţi în aceastea" a declarat Greg Davies, de la Asociaţia Poliţiştilor.

"(Pagina) Oferă găştilor, traficanţilor de droguri şi fiecărui infractor cu acces la un computer o bază de date cu operaţiunile zilnice ale poliţiei. Poliţia ar trebui să facă presiuni pentru ca pagină să fie scoasă sau să ia în considerare acţionarea în judecată a celor care contribuie la colectarea de informaţii pentru infractori", a mai spus acesta.

Facebook a fost de acord, recent, să interzică pagini care incitau la violenţă sau ură împotriva unui om acuzat că a violat şi ucis o realizatoare de radio, considerând că materialele i-ar fi negat dreptul unui proces corect, ceea ce ar fi împiedicat procurorii să obţină o condamnare. Compania nu a comentat, însă, situaţia paginii în cauză.

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close