Antena 3 CNN High Tech Viitorul din hărțile virtuale. Google Maps introduce noi funcții pentru șoferii ce conduc mașini electrice

Viitorul din hărțile virtuale. Google Maps introduce noi funcții pentru șoferii ce conduc mașini electrice

Noi funcții ce sunt dedicate celor care conduc mașini electrice au fost adăugate de echipa Google Maps.

Viitorul din hărțile virtuale. Google Maps introduce noi funcții pentru șoferii ce conduc mașini electrice
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2024   •   20:19

Google Maps anunță introducerea unor noi funcții, care se adresează în special șoferilor automobilelor electrice.

Îmbunătățirile se referă la facilitarea accesului la informații despre stațiile de încărcare pentru vehicule electrice, la care se adaugă și o serie de caracteristici utile pentru planificarea călătoriilor.

Totodată, cei de la Google Maps au introdus varianta rezumatelor generate prin inteligență artificială (AI), care oferă descrieri detaliate ale locațiilor stațiilor de încărcare, bazate pe recenziile utilizatorilor.

Aceste rezumate ajută utilizatorii să localizeze cu ușurință stațiile de încărcare, inclusiv cele situate în parcările subterane sau în clădiri cu multiple niveluri, notează Google Blog.

Totodată, pe hărți vor apărea cele mai apropiate stații de încărcare, iar în timp real vor fi oferite informații despre disponibilitatea în timp real a porturilor și viteza de încărcare.

Mai mult, vor fi oferite sugestii de opriri pentru încărcare, în cazul șoferilor care aleg călătorii mai lungi. De asemenea, se vor furniza și informații cu privire la estimarea consumului de energie pe parcursul traseului.

O altă îmbunătățire este posibilitatea de a căuta hoteluri care oferă facilități de încărcare pentru vehicule electrice. Această funcție va fi disponibilă prin intermediul unui filtru special pe platforma Google Travel, oferind astfel o mai mare comoditate pentru călătoriile cu vehicule electrice.

Noile funcții vor fi lansate în lunile următoare, chiar dacă inițial s-a spus că acestea vor fi disponibile începând cu 22 aprilie, notează ziare.com.

Anunțul vine, de asemenea, în contextul unei scăderi a vânzărilor de mașini electrice în Europa, conform datelor recente publicate de Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA).

×
Subiecte în articol: Google Maps masini electrice
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close