Antena 3 CNN High Tech O adolescentă a creat o aplicaţie "anti-spoiler" pentru Tweeter

O adolescentă a creat o aplicaţie "anti-spoiler" pentru Tweeter

O adolescentă a creat o aplicaţie "anti-spoiler" pentru Tweeter
Sursa foto: Foto: digitaltrends.com
11 Mai 2013   •   17:01
O adolescentă americană în vârstă de 17 ani a creat o aplicaţie "anti-spoiler" pentru Twitter, cu scopul de a bloca mesajele care dezvăluie în avans intriga dintr-un film, dintr-un serial TV sau dintr-o carte, postate pe această platformă de microblogging, informează lefigaro.fr.
"Atenţie, urmează un spoiler!" - numeroase articole sau comentarii postate pe internet încep cu acest mesaj, prevenindu-i astfel pe utilizatori. Jennie Lamere, enervată să îşi vadă ruinată de fiecare dată plăcerea ei de telespectatoare din cauza dezvăluirilor făcute de internauţi, a decis să acţioneze şi să creeze o aplicaţie.
"Mă săturasem! Privind emisiunile mele preferate, nu puteam să mă conectez pe Twitter, pentru că mesajele de acolo dezvăluiau deja totul (despre intriga acelor emisiuni, n.r.)", a declarat pentru Los Angeles Times această adolescentă originară din New Hampshire.
"Spoiler", un termen din limba engleză, se referă la un text scurt care dezvăluie în avans o parte din intriga unui roman, a unui film, a unui serial TV sau a unui joc video, în special pe internet, unde utilizatorii schimbă între ei un număr impresionant de mesaje despre preferinţele lor culturale şi fac acest lucru cel mai adesea la doar câteva minute după difuzarea oficială a acelor conţinuturi.
Bazându-se pe cunoştinţele ei în informatică, tânăra elevă de liceu se află acum pe cale să finalizeze un "anti-spoiler" sub forma unui modul complementar pentru platforma Twitter. Aplicaţia ei se numeşte Twivo şi, prin intermediul unui sistem de cuvinte cheie definite de utilizator - titlul cărţii/filmului/serialului sau numele unui personaj -, interceptează mesajele de pe Twitter care dezvăluie intriga. Invenţia ei a fost deja premiată luna trecută în cadrul unui concurs pe teme informatice organizat la Boston, denumit "TVnext Hackathon".
Jennie Lamere, care speră să lucreze într-o bună zi pentru grupul Google, foloseşte deja versiunea beta a aplicaţiei Twivo şi lucrează în aceste zile la perfecţionarea ei pentru Google Chrome şi Mozilla Firefox. 
Se pare însă că aplicaţia, deocamdată neoficială, TweetDeck, cumpărată în 2011 de Twitter, oferă aproximativ aceleaşi servicii ca şi Twivo. Permiţând administrarea fluxurilor de pe reţelele de socializare, dar într-un mod diferit (o altă interfaţă, alte funcţii), TweetDeck propune deja un filtru de căutare a subiectelor, care are însă aceleaşi efecte ca şi aplicaţia creată de Jennie Lamere. 
Este suficient un simplu click pe opţiunea "me gâcher un autre film" ("hai să îmi stric plăcerea unui alt film") pentru a "vizita" în avans poveştile din sute de filme contemporane populare, descrise pe un ton şi cu un limbaj de licean.

×
Subiecte în articol: adolescenta Twitter aplicatie IT
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close