Antena 3 CNN International News Rusia mobilizează avioane și elicoptere la granița cu Ucraina | Ce au aflat serviciile de informații occidentale

Rusia mobilizează avioane și elicoptere la granița cu Ucraina | Ce au aflat serviciile de informații occidentale

Rusia trimite aviația de luptă în apropierea graniței cu Ucraina, într-o aparentă încercare de a-și susține ofensiva terestră cu avioane și elicoptere.

Rusia mobilizează avioane și elicoptere la granița cu Ucraina | Ce au aflat serviciile de informații occidentale
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2023   •   12:43

Informația a fost publicată de Financial Times, care citează două surse oficiale la curent cu situația.

Însă secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, care s-a aflat la Bruxelles la întâlnirea cu omologii din statele NATO, s-a arătat precaut.

"Cu referire la faptul că Rusia și-ar masa avioanele pentru un atac aerian masiv, nu vedem în prezent așa ceva. Știm însă că Rusia are un număr substanțial de avioane și mai dispune de multe alte capacități", a declarat Austin.

"De aceea, am subliniat că trebuie să facem tot ce putem pentru a oferi Ucrainei cât mai multe capacități de apărare aeriană", a adăugat el.

Citește și: Șeful grupului Wagner dezvăluie de ce orașul Bahmut nu va cădea prea curând în mâinile rușilor

Pe de altă parte, un oficial de rang înalt al administrației americane a spus că Rusia ar putea recurge, probabil, la o ofensivă aeriană în prezent, deoarece forțele sale terestre sunt epuizate.

"Forțele terestre rusești sunt destul de epuizate, așa că este cel mai bun indiciu că vor transforma conflictul într-o luptă aeriană. Pentru ca ucrainenii să supraviețuiască, trebuie să aibă cât mai multe capacități de apărare aeriană și cât mai multă muniție", a declarat oficialul pentru Financial Times.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus, marți, că aliații NATO, în strânsă colaborare cu Uniunea Europeană, vor continua să sprijine Ucraina "atât timp cât va fi nevoie" în conflictul cu Rusia.

Foto: avioane militare ruse Suhoi Su-30SM 

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close