Antena 3 CNN Life Culinar Topul preferințelor românilor pe timp de caniculă. Shaorma, alimentul verii în Bucureşti

Topul preferințelor românilor pe timp de caniculă. Shaorma, alimentul verii în Bucureşti

Deşi vara, când temperaturile sunt extrem de ridicate, se recomandă alimente uşoare şi consumul de apă, românii au alte preferinţe. Aceştia s-au axat mai mult pe mâncare de tip fast-food şi foarte multă bere.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   09:05

Pizza a fost cel mai comandat produs vara aceasta, cu peste 3.900 de produse vândute zilnic. În topul preferințelor urmează burger, shaorma, băuturile carbogazoase şi mititeii.

Mititeii, asezonați cu muştar şi serviţi alături de o bere reprezintă o plăcere pentru români. Au fost comandați circa 344 de mici pe zi în perioada iuni - august. 

În Bucureşti, shaorma este în topul preferințelor, cu peste 1.000 de produse comandate zilnic, în timp ce în Cluj şi Timișoara pizza este pe primul loc. 

În topul preferințelor de la restaurant se mai află ciorba cu 29.000 de cereri, apoi supele cu 24.000 de comenzi. Au mai fost cerute 8.000 de înghețate şi 8.000 de băuturi răcoritoare. 

Citeşte şi: Cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională. Are o vechime de peste 100 de ani şi un ingredient aparte

În topul produselor comandate cu ajutorul unei aplicații de la supermarket, se află berea cu alcool, 14.000 de litrii comandați, 15.000 de bucăţi de îngheţată, 200.000 de litrii de apă plată şi 40.000 de apă minerală. 

×
Subiecte în articol: caniculă extremă shaorma pizza
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close