Antena 3 CNN Politică C. P. Tăriceanu a iniţiat o nouă procedură de SUSPENDARE a preşedintelui Traian Băsescu

C. P. Tăriceanu a iniţiat o nouă procedură de SUSPENDARE a preşedintelui Traian Băsescu

C. P. Tăriceanu a iniţiat o nouă procedură de SUSPENDARE a preşedintelui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Sep 2014   •   09:09
Călin Popescu Tăriceanu a făcut demersul oficial pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Preşedintele Senatului a trimis un comunicat care se adresează clasei politice, dar şi tuturor românilor în care cere demararea procedurilor de  suspendare a preşedintelui. 
 
Tăriceanu susţine că sunt suficiente motive pentru o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, acuzat că a adus "atingerea gravă şi iremediabilă prestigiului funcţiei prezidenţiale".
 
Preşedintele Senatului a propus oficial ca Traian Băsescu să fie suspendat din nou. Călin Popescu Tăriceanu a propus şi un calendar clar pentru suspendare, care ar putea demara chiar în această lună. 
 
Având ca bază probatorie nenumăratele încălcări ale prevederilor constituţionale puse în operă de preşedintele României în anii 2013 şi 2014, propun iniţierea procedurii constituţionale de suspendare şi demitere a preşedintelui României, având următorul calendar: suspendarea de către Parlament a preşedintelui României în preajma datei de 23 septembrie şi organizarea Referendumului de demitere a preşedintelui României pe data de 2 noiembrie, aceeaşi zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale", a scris Tăriceanu într-un comunicat.
 
Şeful Senatului consideră că este oportună organizarea unui Referendum. Tăriceanu consideră că, "o coincidenţă a datei primului tur al alegerilor prezidenţiale cu Referendumul de demitere al preşedintelui României va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1."
 
Motivul pentru care Călin Popescu Tăriceanu cere suspendarea lui Băsescu vine ca urmare a unor evenimente politice recente şi de notorietate, care s-au constituit în avertismente oficiale fără echivoc la adresa comportamentului anti-constituţional al preşedintelui României, spune preşedintele Senatului. 
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close