Antena 3 CNN Politică "CCR şi-a semnat actul de condamnare. Actualul algoritm de numire a judecătorilor va fi modificat". Cine spune asta

"CCR şi-a semnat actul de condamnare. Actualul algoritm de numire a judecătorilor va fi modificat". Cine spune asta

"CCR şi-a semnat actul de condamnare. Actualul algoritm de numire a judecătorilor va fi modificat". Cine spune asta
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Aug 2012   •   16:48

Judecătorii Curţii Constituţionale şi-au semnat actul de condamnare luând decizia de invalidare a referendumului, fiind evident că, în viitor, algoritmul politic de numire a acestora va fi modificat, a declarat pentru Mediafax, joi, senatorul independent Mircea Geoană.

"Într-un fel, şi-au semnat şi actul de condamnare pentru că este evident pentru mine că la o modificare a Constituţiei, când va fi ea făcută, actualul model de algoritm politic pentru desemnarea judecătorilor la Curte va trebui să fie înlocuit probabil cu un sistem gen american, unde la Curtea Supremă se judecă atât speţe constituţionale, cât şi speţe de natură civilă sau penală", a spus Geoană.
   
El a arătat că decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului adânceşte criza politică, nu o rezolvă, şi creează, de asemenea, imaginea unor instituţii ale statului care sunt nefuncţionale şi viciate.
   
"Este o mare îngrijorare pe care o am faţă de faptul că în această criză s-a demonstrat, dacă era nevoie, ca un revelator, cât de precare sunt instituţiile noastre, cât de politizate sunt instituţiile noastre şi, cu un astfel de stat şi cu astfel de instituţii, România este vulnerabilă. Arată încă o dată cât de vulnerabil este statul român şi cât de păcătos este acest sistem de a hiperpolitiza tot ce înseamnă instituţie publică din România", a precizat Geoană.
   

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close