Antena 3 CNN Politică Primele imagini din saloanele care au ars în spitalul din Constanţa, la două săptămâni după incendiu. Vergil Chiţac: "Vom avea un nou spital la Constanţa"

Primele imagini din saloanele care au ars în spitalul din Constanţa, la două săptămâni după incendiu. Vergil Chiţac: "Vom avea un nou spital la Constanţa"

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, a explicat, într-un interviu în exclusivitate acordat jurnalistului Adrian Ursu, la Antena 3, că Spitalul de Boli Infecţioase va fi reabilitat, cel mai probabil, în anul 2023.

Primele imagini din saloanele care au ars în spitalul din Constanţa, la două săptămâni după incendiu. Vergil Chiţac: "Vom avea un nou spital la Constanţa"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    17 Oct 2021   •   21:25

Primarul Vergil Chiţac a declarat, în cadrul interviului, că incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa a fost o tragedie care a zguduit Constanţa.

"Tragedia asta a zguduit Constanţa. În mentalul colectiv, al nostru, al constănţenilor, spitalul acesta se chema Spitalul Vechi comparativ cu spitalul nou care era Spitalul Judeţean. Mai ales acum, după trei valuri de COVID, acum este al patrulea, nu cred că există constănţean care să nu fi avut pe cineva aproape şi să nu fi fost tratat aici.

În cele patru valuri de COVID, aici au fost trataţi 5.000 de pacienţi, iar rata de vindecare a fost de 96,94%. Pentru noi a fost un şoc tot ce s-a întâmplat, iar noi constănţenii suntem legaţi afectiv de spitalul acesta.

La zonele superioare erau pacienţii cu forme medii spre severe, evident că la Terapie Intensivă erau cei cu afecţiuni severe şi în momentul izbucnirii incendiului pacienţii au fost evacuaţi. Eu am ajuns la cinci minute după prima maşină de pompieri.

Ca să vă daţi seama de dăruirea corpului medical, o doamnă doctor din cadrul colectivului era aici internată cu o formă medie şi a uitat că are boala şi că e pacientă şi a ieşit şi a ajutat alături de toţi ceilalţi din personalul medical", a declarat Vergil Chiţac.

Totodată, primarul Constanţei a explicat că, având în vedere procedura necesară, cel mai probabil, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa va fi refăcut în anul 2023.

De asemenea, Vergil Chiţac a anunţat că, în apropierea Spitalului de Boli Infecţioase va fi construit un nou spital dedicat pacienţilor oncologici şi care va costa aproximativ 50 de milioane de euro.

Interviul integral, în materialul video de mai jos.

×
Subiecte în articol: Adrian Ursu Vergil Chitac Constanța
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close