Antena 3 CNN Actualitate Cazul mitei din spitale şi poveştile reale ale utilizatorilor antena3.ro: "N-avea bani, iar medicul i-a cerut un porc, pentru a accepta să-i opereze soţia"

Cazul mitei din spitale şi poveştile reale ale utilizatorilor antena3.ro: "N-avea bani, iar medicul i-a cerut un porc, pentru a accepta să-i opereze soţia"

Cazul mitei din spitale şi poveştile reale ale utilizatorilor antena3.ro: "N-avea bani, iar medicul i-a cerut un porc, pentru a accepta să-i opereze soţia"
de O.P.    |    17 Aug 2012   •   13:04

Materialul despre medicul de la Maternitatea Bucur care a fost prins în flagrant luând mită nu a rămas fără ecou. Utilizatorii site-ului nostru ne-au povestit prin ce au trecut ei atunci când s-au aflat internaţi în spital.

Este un sistem în care mita este "justificată" de salariile prea mici ale medicilor, însă ce se întâmplă cu omenia atunci când un pacient riscă să moară în faţa medicului, pentru simplul fapt că nu are ce pune în plic.

Iată povestea şocantă a Mădălinei, din Câmpuluung-Muscel, trimisă pe [email protected] - adresă la care aşteptăm şi poveştile voastre.


"Bună ziua, mă numesc Mădălina si sunt din Campulung-Muscel judetul Arges. Va scriu in legatura cu articolul pe care l-am citit de dimineata cu medicul care lua mita.

Cand am nascut eu, asta in 2004 mi-au spus ca nu o sa pot naste normal pentru ca era copilul cam mare. Atunci am spus ok, fac cezariana. Doamna doctor mi-a spus imediat ca pretul este de 500 RON si ca trebuie sa imparta banii cu "mana a doua", adica celalalt medic. In plus am platit la anestezista 150 de lei plus asistente etc...

Ca din pacate in Romania, daca nu dai cat cere, nu se uita nimeni la tine si te trateaza ca pe ultimul gunoi, daca nu ai bani nu valorezi nimic si nu le pasa. Eu din fericire am avut banii astia dar in camera cu mine mai era o fata Paula care era mai saraca si nu avea banii astia.

Au lasat-o singură pe perioada travaliului... i s-a rupt apa, avea si probleme cu copilul. Nu am sa uit niciodata lacrimile sotului ei ca nu stia incotro sa o ia sa faca rost de banii astia, ei avand putini strânşi - cred vreo 2 milioane. Nu stiu daca o sa ma credeti, dar la un moment dat neavand altceva sa ii ofere medicului si stiind ca fata asta era de la tara i-a cerut sa-i taie un porc si sa-i aduca ca sa-i bage in operatie nevasta! Imi amintesc ca si cum ar fi fost ieri sacul negru mare in care i-au adus nenorocitului porcul, sau ma rog o pulpa mare de porc,nu stiu exact, iar apoi au bagat-o in operatie.

A nascut in aceeasi zi cu mine o fetita superba dar din pacate cu probleme de inima...cu care s-a chinuit prin spitale luni de zile. Noi am ramas prietene si am tinut legatura. Astia sunt medicii in Romania, cel putin 80% asa sunt, sunt convinsa", ne-a scris Mădălina pe [email protected]

Constantin ne-a trimis şi el pe [email protected] următorul mesaj: "Buna ziua, ca tot veni vorba de articolul cu "Mita in spitale" va supun atentia unei posibile mite in acest spital. Am o persoana apropiata care urmeaza sa se opereze pe inima in urmatoarea perioada. Omul si`a facut un calcul:

- 3.000 de lei la doctor
- 2.000 la asistenti + anestezist
- 3.000 la asistente dupa operatie
 
I-am spus ca e o nebunie curata sa faci asa ceva; dar a spus ca daca vrea sa fie bine nu are ce face, trebuie sa de`a acesti bani.
 
Strigator la cer ce va zic acum; dar ne mai auzim si dupa operatie."


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close