Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu: Regimul lui Băsescu este îngenuncheat şi înfrânt în faţa istoriei

Dan Voiculescu: Regimul lui Băsescu este îngenuncheat şi înfrânt în faţa istoriei

Dan Voiculescu: Regimul lui Băsescu este îngenuncheat şi înfrânt în faţa istoriei
22 Sep 2014   •   08:31

Dezvăluirile despre întâlnirile dintre Dan Voiculescu şi Traian Băsescu apar în a doua ediţie a cărţii „USL - ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian".

Aceasta va fi distribuită împreună cu Jurnalul Naţional începând din 23 septembrie, la toate chioşcurile de ziare din ţară. În volum, Dan  Voiculescu aduce detalii despre cele şase întâlniri cu actualul preşedinte.

În anul 2000, de exemplu, Traian Băsescu, pe vremea aceea candidat la primăria Capitalei, era slugarnic şi se ruga de Dan Voiculescu să nu mai fie criticat la televiziunile pe care acesta le deţinea.

Cea mai cunoscută întâlnire, cea de la Grivco, în care Băsescu a recunoscut public că a mers să se căciulească, dar şi povestea jocurilor de culise pe care preşedintele voia să le facă, se regăsesc în a doua ediţie a cărţii  „USL - ideea care l-a îngenunchiat pe Băsescu Traian.

Profesorul Dan Voiculescu a explicat pe blogul personal motivele care l-au determinat să reediteze lucrarea ,,Uniunea Social Liberala - ideea care l-a ingenuncheat pe Basescu Traian"

"Regimul Basescu, aflat în agonie, în ultimele luni de mandat, se comportă ca o fiară turbată. El reuşeşte să facă victime, ultimele înscrise pe lista lui de adversari. Faptul că a reuşit să obţină o condamnare împotriva mea, nu înseamnă că m-a şi înfrânt. Dimpotrivă, regimul lui este îngenuncheat şi înfrânt în faţa istoriei", a scris Voiculescu pe blogul său.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator mai scrie că Basescu şi a dat seama că nu poate schima Constituiţa pentru a-i servi propriilor interese aşa că a subjugat ţara prin peluarea unor instituţii fundamentale: serviciile secrete şi magistraţi. Astfel a transformat România într-un stat al procurorilor.

"Din pacate, cel mai slab presedinte pe care l-a avut vreodata aceasta tara a construit si a folosit sistemul pentru controlul discretionar al societatii romanesti, impotriva propriului popor pe care l-a umilit transmitandu-i explicit ca traieste intr-o tara de mana a doua si l-a invitat sa-si caute prosperitatea peste granita, l-a izolat arbitrar la limita spatiului Schengen, l-a sufocat de saracie, de grijile zilei de astazi si de maine. A functionat perfect gandirea dictatoriala a celui care nu-si asuma incompetenta economica, politica, a celui care foloseste pe toata lumea, dupa care ii arunca si distruge tot ce nu poate controla", a mai scris Voiculescu.

Dan Voiculescu reaminteste şi motivul pentru care a ajuns să fie condamnat la 10 ani de închisoare.  I s-a opus vehement lui Traian Băsescu şi regimului său.

"Iar pentru regimul sau politic, eu am avut intotdeauna un mare defect: nu au avut cum sa ma controleze, sa ma sperie sau sa ma intimideze. Poate de aceea s-a si ajuns, in final, la dosarul ICA. Dosar redeschis, printr-o coincidenta, in 2007, anul in care am fost presedintele comisiei care l-a suspendat pentru prima data pe Basescu Traian", a scris Voiculescu.

Cartea lui Dan Voiculescu ,,Uniunea Social Liberala - ideea care l-a ingenuncheat pe Basescu Traian" a fost lansată  la sfarsitul lunii martie a acestui an . Ea va fi din nou disponibilă pe piaţă şi distribuită împreună cu Jurnalul Naţional începând de marţi.

×
Subiecte în articol: USL Dan Voiculescu
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close