Antena 3 CNN Actualitate Diaconu s-a răzgândit: Nu mă retrag de la Senat şi îmi menţin recursul la ICCJ împotriva ANI

Diaconu s-a răzgândit: Nu mă retrag de la Senat şi îmi menţin recursul la ICCJ împotriva ANI

Diaconu s-a răzgândit: Nu mă retrag de la Senat şi îmi menţin recursul la ICCJ împotriva ANI
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Mai 2012   •   16:26

Mircea Diaconu, vicepreşedinte al PNL, a anunţat, vineri, că nu se retrage din Senat şi că îşi menţine recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate, informează Agerpres.

"Am constatat că a apărut în presă o intoxicare privind retragerea mea din Senatul României. Nu am declarat niciodată aşa ceva. Menţionez cu această ocazie că nu mă retrag din Senat, din calitatea de senator. În plus, precizez că am decis să îmi menţin recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate", a declarat Diaconu, într-un comunicat de presă.

Actorul Mircea Diaconu, propus ministru al Culturii în viitorul guvern Ponta, a declarat, miercuri, că ar putea să-şi retragă recursul de la ÎCCJ, susţinând că hotărârea Curţii de Apel în cazul său privind incompatibilitatea este excepţională.

"O să îmi retrag recursul, pentru că această decizie este excepţională şi sunt de acord cu ea", spunea, recent, Diaconu.

Mircea Diaconu a spus că a deţinut, pe lângă funcţia de parlamentar, şi pe cea de manager de teatru.

Pe 27 ianuarie 2011, ANI a constatat că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală (funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale). În plus, Diaconu şi-a angajat şi soţia, Diana Lupescu, ca regizor.

Potrivit articolului 71, alineatul (2), din Constituţia României: "Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului".

Mircea Diaconu este senator PNL din 19 decembrie 2008, iar de atunci a fost simultan şi director-manager al Teatrului "C.I. Nottara".

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close