Antena 3 CNN Actualitate Eleva aflată în tabără la Buşteni A DECEDAT, în ciuda eforturilor medicilor

Eleva aflată în tabără la Buşteni A DECEDAT, în ciuda eforturilor medicilor

Eleva aflată în tabără la Buşteni A DECEDAT, în ciuda eforturilor medicilor
Sursa foto: Foto: Antena3
09 Ian 2013   •   01:12

Eleva de 13 ani din Bucureşti care a căzut de la etajul unei vile din Buşteni a încetat din viaţă, marţi seară, la Spitalul Orăşenesc Sinaia, au declarat surse medicale. Ea a fost găsită, marţi dimineaţă, în comă profundă şi şoc hipotermic, după ce a căzut de la etajul unei unităţi de cazare şi a stat mai multe ore în frig, scrie Mediafax.

Eleva a supravieţuit peste 12 ore din momentul în care a fost găsită cu temperatura corpului de 19,5 grade. În cursul zilei de marţi, medicii de la SMURD şi cei de la centrul de primiri urgenţe al spitalului din Sinaia i-au făcut încontinuu masaj cardiac extern, iar după câteva ore inima ei începuse să bată singură, însă tânăra, al cărei corp ajunsese la o temperatură de peste 30 de grade, respira cu ajutorul aparatelor.

Fata urma să fie transportată la o unitate sanitară din Bucureşti în momentul în care transportul nu ar fi prezentat vreun risc pentru viaţa ei.

Familia elevei, care în cursul zilei de marţi a ajuns la spitalul din Sinaia, a cerut medicilor discreţie în ceea ce priveşte starea acesteia.

Eleva olimpică, în vârstă de 13 ani, aflată în tabără la Buşteni, a ajuns în stare critică la spital marţi, după ce a fost găsită de colegi în faţa vilei în care era cazată.

Potrivit reprezentanţilor Seviciului de Ambulanţă Prahova, fata a fost găsită în hipotermie severă, temperatura corpului fiind de 19,5 grade.

Ea a fost transportată la Centrul de primiri urgenţe al Spitalului Sinaia, unde medicii au încercat ore în şir să o resusciteze.

Potrivit sursei citate, fata ar fi stat în zăpadă foarte mult, încă din cursul nopţii, ambulanţa fiind solicitată la faţa locului la ora 7.28 şi ajungând în jurul orei 7.40, când au început şi manevrele de resuscitare.


×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close