Antena 3 CNN Actualitate MAI: Patru cetăţeni ungari, printre care şeful Gărzii Maghiare, au interdicţie un an în România

MAI: Patru cetăţeni ungari, printre care şeful Gărzii Maghiare, au interdicţie un an în România

MAI: Patru cetăţeni ungari, printre care şeful Gărzii Maghiare, au interdicţie un an în România
de S.T.    |    17 Mar 2014   •   20:26

Patru cetăţeni ungari, printre care doi membri Jobbik, unul fiind Szavay Istvan, au interdicţie de a intra în România timp de un an, a anunţat luni seară purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Cei patru sunt Tyirityán Zsolt - membru al organizaţiei "Oastea Haiducilor", Zagyva Gyorgy Gyula - membru Jobbik şi al Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM, Szavay Istvan - membru Jobbik şi Mikola Bela - membru al organizaţiei "Noua Gardă Ungară", faţă de care organele competente au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, în vederea declarării acestuia ca indezirabil, a precizat Dajbog.

"Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist-extremistă, ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României", a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Interdicţia dată celor patru a fost dispusă "cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta grav ordinea publică pe teritoriul României", a mai spus Dajbog.

Potrivit legislaţiei, o persoană declarată indezirabilă este escortată imediat la frontieră sau până în ţara de origine, de către personalul Oficiului Român pentru Imigrări.

Un cetăţean al U.E. poate fi declarat indezirabil pentru o perioadă de la un an la 10 ani.

Declararea ca indezirabil a unui cetăţean al U.E. se dispune de către Curtea de Apel Bucureşti şi devine executorie imediat.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close