Antena 3 CNN Actualitate O fată de 14 ani, aflată la a patra sarcină, în stare gravă după ce a născut prematur

O fată de 14 ani, aflată la a patra sarcină, în stare gravă după ce a născut prematur

O fată de 14 ani, aflată la a patra sarcină, în stare gravă după ce a născut prematur
Sursa foto: Foto: whatsonningbo.com
de M.Z.    |    07 Mar 2013   •   21:38

O minoră în vârstă de 14 ani, din Vaslui, care se află la a patra sarcină, a fost transferată joi, în stare gravă la o clinică din Iaşi, după ce a suferit complicaţii în urma unei naşteri premature la Spitalul de Urgenţă Bârlad, informează Mediafax.

Adolescenta a fost internată pe 3 martie, cu o sarcină de 30 de săptămâni cu factor de risc, în urma apariţiei unor sângerări, fapt care a determinat-o să meargă la spital, potrivit conducerii Spitalului de Urgenţă Bârlad.

După trei zile în care medicii ginecologi bârlădeni au încercat să menţină sarcina pentru a fi dusă la termen, sângerarea s-a accentuat şi s-a declanşat naşterea.

"Pacienta a născut un făt viu, în greutate de 1.150 de grame, motiv pentru care, conform unui protocol în cazul nou-născuţilor cu greutatea sub 1.500 de grame, s-a luat măsura transferării la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. La două ore după naştere, au apărut complicaţiile la adolescentă, astfel încât s-a intervenit chirurgical, ulterior pacienta fiind transferată cu un eclicopter SMURD la aceeaşi clinică de specialitate din Iaşi", a declarat, joi, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Conform acesteia, adolescenta din oraşul vasluian Murgeni, se afla deja la a patra sarcină, alte trei fiind pierdute până acum în diverse stadii de evoluţie.     

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close