Antena 3 CNN Actualitate Scandalul steagului secuiesc ia amploare. Ponta: Nu acceptăm obrăznicii şi lecţii privind arborarea steagurilor de la nimeni

Scandalul steagului secuiesc ia amploare. Ponta: Nu acceptăm obrăznicii şi lecţii privind arborarea steagurilor de la nimeni

Scandalul steagului secuiesc ia amploare. Ponta: Nu acceptăm obrăznicii şi lecţii privind arborarea steagurilor de la nimeni
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Feb 2013   •   12:59
Premierul Victor Ponta reacţionează dur la arborarea drapelului secuiesc la Budapesta.  Primul ministru Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă şi să transmită că România nu acceptă de la nimeni "obrăznicii" şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor, informează Mediafax.

"Vă rog, domnule ministru de Externe, înainte să plecaţi la Bruxelles, să daţi un răspuns - nu dumneavoastră, ministerul - un răspuns foarte ferm şi foarte clar că nu acceptăm niciun fel de - eu nu vreau să folosesc un termen nediplomatic, aş fi spus în mod normal "obrăznicii" - dar nu acceptăm niciun fel de lecţii de la nimeni de cum se aplică în România legile, inclusiv cele privind funcţionarea autorităţilor locale. Cred că avem cele mai înalte standarde din Europa de reprezentare a minorităţilor, de autonomie a structurilor locale. Cred că, dacă cineva vrea să-şi facă campanie electorală în România, vreau să aveţi o atitudine foarte fermă, fără să ne lăsăm prinşi în capcane pe această temă, dar nu cred că cineva ne poate spune ce steaguri afişăm pe aici şi cum să afişăm steagurile. O să rog şi domnul ministru de Interne, prefecţii, toate autorităţile statului să-şi facă datoria conform legii. Nu vreau să cădem în capcana de a fi provocaţi, dar nici nu vreau să pară că cineva ne dă lecţii de peste frontieră", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, i-a spus premierului că a dat deja dispoziţie structurilor ministerului să emită o reacţie în acest sens.

"E foarte importantant acest lucru, ca să nu-şi închipuie totuşi cineva că putem să întoarcem de prea multe ori obrazul şi cred că sunt nişte lucruri pe care trebuie să le punem la punct foarte clar", a mai spus Ponta.

Secretarul de Stat al Ministerului de Externe din Ungaria, Zsolt Nemeth, a cerut consiliilor locale maghiare să arboreze steagul Ţinutului Secuiesc, drept replică la războiul steagurilor izbucnit în România.

La finalul săptămânii trecute, la ceremonia de învestire a noului prefect de Covasna, steagul Ţinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfăşurat evenimentul.





 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta premierul Romaniei
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close